Search

In Stock

World Religions International Edition 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1111841705
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1111841706

Original price was: $55.00.Current price is: $29.00.

SKU:tb1001986

World Religions International Edition 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Chapter 11: New Forms of Older Religions

MULTIPLE CHOICE

1. Baha’i promotes
a. reincarnation.
b. that all people have a core of evil.
c. worldwide unity.
d. a division of the races.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 378

2. The Bab, Sayyid Ali Muhammad, once had a vision of
a. the Prophet Muhammad.
b. Imam Husayn.
c. Jesus Christ.
d. the Buddha.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 378

3. Baha’is are advised to pray
a. five times per day.
b. once daily.
c. once a week.
d. three times per day.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 378

4. What is the symbol used by the Cao Dai to represent God?
a. an 8-spoked dharma wheel
b. a cross
c. an eye inside a triangle
d. a flame

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 379

5. The Church of Satan believes ____ to be the highest source of power.
a. self and selfishness
b. the devil and his minions
c. witches and heretics
d. the respect of others

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 380

6. According to Satanists, humans are
a. not wise, but good.
b. not spiritual, but carnal.
c. spiritual, but not carnal.
d. not really human, but aliens.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 380

7. Who is the founder of the Church of Scientology who also wrote its scriptures?
a. Anton La Vey
b. Baha’u’llah
c. Helena Blavatsky
d. L. Ron Hubbard

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 380

8. The first of the eight principles of Scientology is
a. self-respect.
b. compassion.
c. survival.
d. self-discipline.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 380

9. According to Scientology, Thetans are
a. deities.
b. aliens.
c. rulers of the MEST.
d. souls of humans.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 381

10. For the ancient Druids, the most severe punishment was
a. scourging.
b. human sacrifice.
c. excommunication.
d. ostracism.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 382

11. Druids base their beliefs on
a. oral tradition.
b. the six books written by Caesar.
c. Hinduism.
d. the “magic circle.”

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 381

12. In Druidic teachings, solar and lunar energies are
a. genderless.
b. male and female, respectively.
c. always in conflict.
d. of no consequence.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 382-383

13. Falun Gong first introduced itself as
a. a new spiritual movement.
b. a new church.
c. a fellowship community.
d. an exercise group.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 383

14. The falun is located where in the human body?
a. lower abdomen
b. head
c. heart
d. hands

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 383

15. Falun Gong spiritual practices focus mostly upon
a. the individual.
b. the group.
c. the world.
d. heaven.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 383

16. La Regla de Ocha in Cuba is also called
a. Vodun.
b. Lukumi.
c. Santería.
d. Candomblé.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 384

17. When slaves were brought to this country from Africa, they brought with them the fear of
a. angels.
b. water.
c. large cities.
d. zombies.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 385

18. Theosophist Annie Besant believed Krishnamurti to be
a. a form of Christ.
b. a Buddha.
c. a Prophet.
d. an incarnation of Vishnu.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 387

19. According to Reverend Moon, who are now the True Parents?
a. Jesus and Mary Magdalene
b. God and the Holy Spirit
c. Adam and Eve
d. he and his wife

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 387

20. How did Americans respond when the Unification Church was introduced in the United States?
a. It made many Americans angry.
b. It was welcomed as a new approach to prayer.
c. It put an end to many smaller religious groups.
d. It quickly became popular among all age groups.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 387

TRUE/FALSE

1. Political, economic, and social ideologies have never been raised to the level of religion.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 375

2. Baha’is believe that all humans are basically good and that the world can be at peace.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 378

3. Baha’is believe that Adam was the first prophet of God.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 378

4. The Baha’i religion has not changed since the mid-19th century.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 378

5. Cao Dai teaches that one should abandon the world for spiritual pursuits.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 379

6. The Church of Satan worships the devil.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 380

7. The Cao Dai organized an army of its followers to fight the Japanese occupation of Indochina.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 379

8. Anton La Vey deplored drug use and aberrant behavior in his Church of Satan.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 380

9. The Church of Scientology was a spin-off of the “magic circle.”

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 380

10. Scientology emphasizes a negative outlook on life and the future.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 381

11. The founder of Scientology worked as a science fiction writer in the 1930s.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 381

12. Ancient Druids relied on oral transmission of their teachings, so no writings by them exist today.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 381

13. Druids use only the lunar calendar for calculating their yearly festivals and rites.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 382

14. Druids believe nature to be divine in her own right.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 383

15. Falun Gong Master Li Hongzhi believes that aliens seek to replace human life on earth.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 383

16. Candomblé is considered to be the most important and most African of the Afro-Brazilian sects.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 384

17. In Haiti, a Loa is a Vodun spirit that can be called down on a person.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 385

18. Rastafarians regard Haile Selassie I as a devious being who was against black people.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 386

19. Rev. Sun Myung Moon received a revelation that he was to complete the interrupted salvation of the world.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 387

20. Like the Rastafarians, Wicca members perform rituals and ceremonies in a circle.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 389

21. In Europe, Jewish students of Kabbalah were sometimes condemned for practicing witchcraft.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 390

MATCHING

Match each definition to the corresponding term.

a. Baha’i e. orisha
b. Cao Dai f. Theosophy
c. Thetans g. Wicca
d. Bards

1. order of Druids

2. souls of humans

3. modern witches

4. promotes worldwide unity

5. divine wisdom

6. Yoruba spirit

7. High Tower

1. ANS: D PTS: 1

2. ANS: C PTS: 1

3. ANS: G PTS: 1

4. ANS: A PTS: 1

5. ANS: F PTS: 1

6. ANS: E PTS: 1

7. ANS: B PTS: 1

ESSAY

1. Describe what Baha’is believe was brought to the world by Baha’u’llah.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 378

2. Describe the message in the six page letter sent to the world’s religious leaders by the Baha’i Universal House of Justice.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 379

3. Name five of the “Nine Satanic Sins.”

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 380

4. Describe the Church of Scientology’s practice of “auditing.”

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 381

5. Identify and describe each of the three orders of Druids.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 381

6. Define and describe the falun.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 384

7. Detail the events that took place in China in response to Falun Gong.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 383

8. Briefly describe the essential teaching of H.P. Blavatsky’s Theosophy.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 386

9. Explain how, according to Reverend Sun Myung Moon, Jesus was prevented from fulfilling his destiny as the True Parent.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 387

10. Describe what yearly rituals are most valued by Wiccans.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 389

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart