Search

In Stock

Walk a Mile 1st Edition By Joey Paul – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1979513996
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1979513999

$31.00

SKU:tb1001958

Walk a Mile 1st Edition By Joey Paul – Test Bank

Chapter Ten: Families

MULTIPLE CHOICE

1. For most people in Canada, what is the primary agent of socialization?
a. media
b. work
c. family
d. peers

ANS: C PTS: 1 REF: 182 BLM: Remember

2. Mora has three siblings. Her parents raised all four children in a middle class neighbourhood in a small town in Alberta. What does this information describe?
a. family of procreation
b. census family
c. conjugal family
d. family of orientation

ANS: D PTS: 1 REF: 182 BLM: Higher Order

3. Mora married Bob, and they have three children of their own. What does this information describe?
a. family of procreation
b. census family
c. conjugal family
d. family of orientation

ANS: A PTS: 1 REF: 182 BLM: Higher Order

4. One family is composed of a married or common-law couple (same or opposite sex), with or without children. Another family is composed of a lone parent living with at least one child in the same dwelling. What term defines these families?
a. family of procreation
b. census family
c. conjugal family
d. family of orientation

ANS: B PTS: 1 REF: 183 BLM: Higher Order

5. A family is “any combination of two or more persons who are bound together over time by ties of mutual consent, birth and/or adoption or placement and who, together, assume responsibilities for variant combinations of some of the following: physical maintenance and care of group members; addition of new members through procreation or adoption; socialization of children; social control of members; production, consumption, distribution of goods and services; and affective nurturance—love.” What organization uses this definition?
a. Statistics Canada
b. Social Trends Institute
c. Vanier Institute of the Family Canada
d. American Psychological Association

ANS: C PTS: 1 REF: 183 BLM: Remember

6. According to recent census data, which of the following is the predominant family structure in Canada?
a. lone-parent families
b. married families
c. common-Law families
d. blended families

ANS: B PTS: 1 REF: 184-185 BLM: Remember

7. Michael left his family of orientation to attend university in another province. After eight years at university Michael has accumulated a significant student debt. Not able to afford to live on his own, Michael moved back home to live with his parents. Which term can now be used to refer to Michael’s family?
a. family of procreation
b. accordion family
c. blended family
d. conjugal family

ANS: B PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

8. After Cindy and her husband filed for divorce, she returned to her family home to live with her parents. Which phenomenon is Cindy part of now?
a. the boomerang generation
b. Generation X
c. a blended family
d. delayed departure

ANS: A PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

9. David lives in the United Kingdom. He has had difficulty finding long-term employment there, and he does not earn enough money from his short-term jobs to live on his own. Because of this, David still lives in his parental home. What term is used in the UK for adult children, like David, who remain in their parents’ home?
a. Generation X
b. bamboccioni
c. accordion kids
d. YUCKies

ANS: D PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

10. In Italy, over 33% of men aged 30 have never left their parents’ home. What term does the Italian government use to refer to this phenomenon?
a. boomerang generation
b. accordion families
c. YUCKies
d. delayed departure

ANS: D PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

11. Marie and Joel have two children. They have had serious difficulties in their relationship but have decided to remain together to try to work things out. They know that divorces are expensive, it will be hard to sell their home during a recession, and they need two incomes to support a household for their children to grow up in. Marie and Joel are representative of what change within married families today?
a. the changing role of fathers as head of household
b. the changing role of mothers as primary caregiver
c. delayed departure of adult children
d. divorce rates decline during hard economic times

ANS: D PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

12. Dylan is a stay-at-home father who takes care of his two preschool children while he runs a small business from home. He is emotionally and financially invested in his children and maintains a healthy, loving relationship with them. Dylan is representative of which change within married families today?
a. the changing role of fathers as head of household
b. the changing role of mothers as primary caregiver
c. delayed departure of adult children
d. divorce rates decline during hard economic times

ANS: A PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

13. Married couple John and Valerie both work full-time. They have a son who attends preschool. Valerie and John are representative of which change in married families today?
a. the changing role of fathers as head of household
b. the changing role of mothers as primary caregiver
c. delayed departure of adult children
d. divorce rates decline during hard economic times

ANS: B PTS: 1 REF: 185 BLM: Higher Order

14. The number of people who belong to visible minorities is increasing in Canada. This increase is a major reason for the growth of what?
a. married families
b. same-sex couples
c. mixed-union couples
d. blended families

ANS: C PTS: 1 REF: 187 BLM: Remember

15. In Canada in 2006, which ethno-racial group had the highest percentage of mixed marriages?
a. Japanese
b. Latin Americans
c. African-Canadians
d. Filipinos

ANS: A PTS: 1 REF: 187 BLM: Remember

16. Which of the following is NOT an option for same-sex couples who want a child to parent?
a. using a surrogate
b. adopting child from China
c. adopting a Canadian child from a private agency
d. co-parenting with another couple or single person

ANS: B PTS: 1 REF: 190 BLM: Higher Order

17. Historically, what has been the trend in the percentage of families in Canada that are lone-parent families?
a. The percentage has dramatically increased in recent years due to high divorce rates.
b. The percentage has decreased in recent years because of the high rates of widowhood during World War I and World War II.
c. The percentage has dramatically increased in recent years because single people are choosing to adopt or birth a child on their own.
d. The percentage has remained relatively consistent since 1930 because of the variety of circumstances that create lone-parent families.

ANS: D PTS: 1 REF: 191 BLM: Remember

18. José moved to Canada; he is from Guatemala. He met, fell in love with, and married Miyu; she is from Japan. José and Miyu are an example of what kind of couple?
a. common-law
b. same-sex
c. mixed-union
d. blended

ANS: C PTS: 1 REF: 188 BLM: Remember

19. Patricia and Donald have lived together a house in British Columbia for five years. Under Canadian law, what are they considered to be?
a. married couple
b. common-law couple
c. mixed-union couple
d. not a couple

ANS: B PTS: 1 REF: 188 BLM: Higher Order

20. Trisha and Luke have lived together for 10 months in an apartment in Ontario. They have just had a child together. What are they considered to be under Canadian law?
a. married couple
b. common-law couple
c. mixed-union couple
d. not a couple

ANS: B PTS: 1 REF: 188 BLM: Higher Order

21. Mike and Cathy are legally married to each other and have one child together. Mike is divorced from his first wife, with whom he had two children. When she met Mike, Cathy was a widow with three children. Mike, Cathy, and their six children now all live together. What kind of family are they?
a. common-law family
b. simple stepfamily
c. accordion family
d. complex stepfamily

ANS: D PTS: 1 REF: 188 BLM: Higher Order

22. Patrick and Heather are married with two children. Patrick was never married before. Heather and her first husband had one child. Patrick, Heather, and their three children live together. What kind of family are they?
a. common-law family
b. simple stepfamily
c. accordion family
d. complex stepfamily

ANS: D PTS: 1 REF: 188 BLM: Higher Order

23. In this chapter’s In Their Shoes, the student shares differences in family life and values shaped by socioeconomic status, specifically which of the following?
a. her family of orientation’s lower-middle class status versus her family of procreation’s upper-middle class status
b. her family of orientation’s upper class status versus her family of procreation’s upper-middle class status
c. her family of orientation’s upper-middle class status versus her family of procreation’s lower-middle class status
d. her family of orientation’s lower-middle class status versus her family of procreation’s upper class status

ANS: A PTS: 1 REF: 189 BLM: Higher Order

24. Katie was legally married to her husband Rob, and together they had one child, Rachel. Since Rob is killed in a car accident, what form of family do Katie and her daughter Rachel now comprise?
a. common-law family
b. accordion family
c. lone-parent family
d. married family

ANS: C PTS: 1 REF: 191 BLM: Higher Order

25. An international agreement establishes strict standards for international adoptions, such as ensuring that birth parents have truly given their consent and have not been paid, and that efforts have been made to find the child a permanent home in his or her country of origin. Which agreement is this?
a. International Convention on the Rights of Adoptive Children
b. Convention on the Rights of the Child
c. Hague Convention
d. Geneva Convention

ANS: C PTS: 1 REF: 192 BLM: Higher Order

26. Which couple would be eligible to apply to internationally adopt a child from China?
a. Dave and John live in Canada and have been married for three years. Dave works as an investment banker and John is a lawyer. They want to adopt a child together.
b. Allison and William live in Canada and have been married for five years. They are financially stable, they own their own home, and they are healthy. Their attempts to have a child using in vitro fertilization were not successful.
c. Aidan and Katrina live in Canada and have been married for 12 years. Their one child, Olivia, died at age five from leukemia. They have decided to adopt a girl.
d. Allan and Martha live in Canada and have been married for six years. They have not been able to have a biological child. Her family doctor had advised Martha to lose weight before getting pregnant, since her BMI is over 35. They have decided to adopt a child instead.

ANS: B PTS: 1 REF: 192 BLM: Higher Order

27. Which term defines a family group of a pair of adults and their children?
a. extended family
b. nuclear family
c. blended family
d. accordion family

ANS: B PTS: 1 REF: 192 BLM: Remember

28. Which legal right do same-sex couples have in Canada today?
a. the right to register as a domestic partnership, which confers the same rights and responsibilities as civil marriage
b. the right to a civil union in place of civil marriage
c. none
d. state-sanctioned civil marriage

ANS: D PTS: 1 REF: 193 BLM: Remember

29. A preschool boy is the adopted son of a man who lives with his partner of ten years. The boy introduces his family as “Daddy Tom and Daddy Jim.” The type of family is this?
a. adoptive, common-law, same-sex
b. adoptive, married, blended
c. adoptive, same-sex, blended
d. adoptive, married, same-sex

ANS: A PTS: 1 REF: 184-193 BLM: Higher Order

30. José and Maria are married and have given birth to two sons. They moved to Canada from El Salvador with their two sons. Adjusting to life in Canada has been difficult because they have had to juggle two sets of beliefs and attitudes—the Canadian ones and those of their birth country. What type of family is this?
a. newcomer, married, family of orientation
b. newcomer, blended, multiracial family
c. newcomer, married, family of procreation
d. newcomer, mixed-union, blended family

ANS: C PTS: 1 REF: 184-193 BLM: Higher Order

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart