Search

In Stock

Visual Anatomy _ Physiology 3rd Ed By Martini – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780134394695
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134394695

Original price was: $90.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002014

Visual Anatomy _ Physiology 3rd Ed By Martini – Test Bank

Visual Anatomy and Physiology, 3e (Martini)
Chapter 8 Joints

Multiple Choice Questions

1) An immovable joint is a(n)
A) synarthrosis.
B) diarthrosis.
C) amphiarthrosis.
D) syndesmosis.
E) symphysis.
Answer: A
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

2) A slightly movable joint is a(n)
A) synarthrosis.
B) diarthrosis.
C) amphiarthrosis.
D) gomphosis.
E) synostosis.
Answer: C
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

3) A freely movable joint is a(n)
A) synarthrosis.
B) diarthrosis.
C) amphiarthrosis.
D) syndesmosis.
E) symphysis.
Answer: B
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

4) A suture is an example of a(n)
A) synarthrosis.
B) syndesmosis.
C) symphysis.
D) diarthrosis.
E) amphiarthrosis.
Answer: A
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

5) An epiphyseal line is an example of a
A) gomphosis.
B) synchondrosis.
C) synostosis.
D) symphysis.
E) syndesmosis.
Answer: C
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

6) Dense connective tissue is to a suture as a periodontal ligament is to a(n)
A) amphiarthrosis.
B) syndesmosis.
C) synostosis.
D) synchondrosis.
E) gomphosis.
Answer: E
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Understanding

7) A synovial joint is an example of a(n)
A) synarthrosis.
B) amphiarthrosis.
C) diarthrosis.
D) symphysis.
E) syndesmosis.
Answer: C
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

8) A ligamentous connection such as an interosseous ligament is termed a
A) syndesmosis.
B) symphysis.
C) synchondrosis.
D) synostosis.
E) gomphosis.
Answer: A
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Understanding

9) Which of the following is not one of the four major types of synarthrotic joints?
A) suture
B) gomphosis
C) synchondrosis
D) synostosis
E) syndesmosis
Answer: E
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering
10) Joints are classified by the
A) range of motion.
B) structure.
C) type of movement.
D) amount of cartilage present.
E) All of the answers are correct.
Answer: E
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

11) The synarthrosis that binds the teeth to the bony sockets is a
A) suture.
B) gomphosis.
C) synchondrosis.
D) synostosis.
E) None of the answers is correct.
Answer: B
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

12) Syndesmosis is to ligament as symphysis is to
A) fibrocartilage.
B) dense regular connective tissue.
C) periodontal ligament.
D) rigid cartilaginous bridge.
E) completely fused.
Answer: A
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Understanding

13) The location where two bones meet is called a joint, or an
A) adduction.
B) appendix.
C) amphiarthrosis.
D) articulation.
E) insertion.
Answer: D
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

14) Functionally, the public symphysis is classified as a(n) ________ articulation.
A) synarthrotic
B) amphiarthrotic
C) diarthrotic
Answer: B
Learning Outcome: 8.1
Bloom’s Taxonomy: Remembering
15) Which of the following is not a function of synovial fluid?
A) shock absorption
B) increasing osmotic pressure within joint
C) lubrication
D) providing nutrients
E) protecting articular cartilages
Answer: B
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

16) Which of the following is not a characteristic of articular cartilage?
A) There is no perichondrium.
B) The matrix contains more water than other cartilages.
C) Surfaces are normally slick and smooth.
D) It is composed of hyaline cartilage.
E) It increases friction during movement.
Answer: E
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

17) Bursae can be found in all of the following areas except
A) tendons.
B) ligaments.
C) within connective tissue exposed to friction or pressure.
D) around blood vessels.
E) around many synovial joints.
Answer: D
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

18) The surface of articular cartilage is
A) slick.
B) flat.
C) smooth.
D) rough.
E) both slick and smooth.
Answer: E
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

19) Which of the following is not considered to be an accessory synovial structure?
A) fat pads
B) menisci
C) ligaments
D) bursae
E) synovial membrane
Answer: E
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

Figure 8-1

20) Identify the structure at label “1.”
A) meniscus
B) bursa
C) articular cartilage
D) synovial membrane
E) joint cavity
Answer: B
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

21) Identify the structure labeled “4.”
A) serous membrane
B) synovial membrane
C) meniscus
D) periosteum
E) intracapsular ligament
Answer: C
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

22) Identify the structure labeled “5.”
A) serous membrane
B) synovial membrane
C) joint capsule
D) periosteum
E) intracapsular ligament
Answer: E
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

23) Which structure acts as a cushion and consists of fibrocartilage?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5
Answer: D
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Understanding

24) What type of tissue occurs at the structure labeled “3”?
A) fibrocartilage
B) synovial membrane
C) hyaline cartilage
D) bone tissue
E) dense connective tissue
Answer: C
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Understanding

25) Which of the following is not a property of synovial joints?
A) freely movable
B) reinforced by accessory structures
C) covered by a serous membrane
D) contain synovial fluid
E) covered by a capsule
Answer: C
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

26) ________ subdivide synovial cavities, channel the flow of synovial fluid, and allow for variations in the shapes of the articular surfaces.
A) Cruciate ligaments
B) Synovia
C) Bursae
D) Capsular ligaments
E) Menisci
Answer: E
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering
27) Usually found outside the capsule, ________ protect the articular cartilages and act as packing material for the joint.
A) menisci
B) fat pads
C) patellar ligaments
D) capsular ligaments
E) tendons
Answer: B
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

28) Small pockets of synovial fluid that reduce friction and act as a shock absorber where ligaments and tendons rub against other tissues are called
A) bursae.
B) fat pads.
C) articular cartilages.
D) menisci.
E) scapulae.
Answer: A
Learning Outcome: 8.2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

29) The elbow joint is an example of a ________ joint.
A) saddle
B) plane
C) condylar
D) hinge
E) pivot
Answer: D
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

30) The joint between the trapezium and metacarpal bone of the thumb is an example of a ________ joint.
A) saddle
B) plane
C) condylar
D) hinge
E) pivot
Answer: A
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

31) Which type of joint is found between the carpal bones?
A) saddle
B) plane
C) hinge
D) ball-and-socket
E) pivot
Answer: B
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering
32) The joint that permits the greatest range of mobility of any joint in the body is the ________ joint.
A) hip
B) shoulder
C) elbow
D) knee
E) wrist
Answer: B
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

33) The radiocarpal joint is a(n) ________ joint.
A) saddle
B) immovable
C) hinge
D) plane
E) condylar
Answer: E
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

34) The intercarpal articulations are ________ joints.
A) saddle
B) condylar
C) hinge
D) plane
E) ball-and-socket
Answer: D
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

35) The ankle joint is an example of a ________ joint.
A) condylar
B) saddle
C) hinge
D) ball-and-socket
E) plane
Answer: C
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

36) The joints that connect the four fingers with the metacarpal bones are ________ joints.
A) condylar
B) saddle
C) pivot
D) hinge
E) ball-and-socket
Answer: A
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering
37) All of the following are structural classifications of synovial joints except
A) hinge.
B) plane.
C) rolling.
D) saddle.
E) pivot.
Answer: C
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

38) Which of the following is an example of a ball-and-socket joint?
A) elbow
B) knee
C) ankle
D) wrist
E) hip
Answer: E
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

39) A joint that permits only flexion and extension is a ________ joint.
A) saddle
B) hinge
C) pivot
D) plane
E) ball-and-socket
Answer: B
Learning Outcome: 8.3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

40) A movement away from the midline of the body is termed
A) inversion.
B) abduction.
C) adduction.
D) flexion.
E) extension.
Answer: B
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

41) Bending at the neck to look up at the starts would ________ the neck.
A) hyperextend
B) hyperflex
C) flex
D) extend
E) laterally flex
Answer: A
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

42) An extension past the anatomical position is known as
A) double jointed.
B) extension.
C) flexion.
D) rotation.
E) hyperextension.
Answer: E
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

43) Which of the following movements is a good example of abduction?
A) opening the mouth
B) turning the hand palm upward
C) extreme backward bending of the head
D) moving the hand toward the shoulder
E) spreading the fingers
Answer: E
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

44) Which of the following movements is a good example of flexion?
A) opening the mouth
B) turning the hand palm upward
C) extreme backward bending of the head
D) moving the hand toward the shoulder
E) spreading the fingers
Answer: D
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

45) Nodding your head “yes” is an example of
A) lateral and medial rotation.
B) circumduction.
C) flexion and extension.
D) pronation and supination.
E) protraction and retraction.
Answer: C
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

46) Lifting a stone with the tip of the foot is
A) circumduction.
B) eversion.
C) inversion.
D) plantar flexion.
E) dorsiflexion.
Answer: E
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Understanding
47) Which foot movement enables a ballerina to stand on her toes?
A) dorsiflexion
B) plantar flexion
C) inversion
D) rotation
E) eversion
Answer: B
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

48) The movements known as dorsiflexion and plantar flexion are limited to the
A) radiocarpal joint.
B) hip joint.
C) glenohumeral.
D) talocrural.
E) sacroliliac.
Answer: D
Learning Outcome: 8.4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart