Search

In Stock

Using MIS 5th Edition Kroenke By David M. Kroenke – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0132662647
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0132662642

$32.00

Compare
SKU:tb1001948

Using MIS 5th Edition Kroenke By David M. Kroenke – Test Bank

Using MIS, 5e (Kroenke)
Chapter 10 Business Process and Information Systems Development

10.1 True/False Questions

1) A business process is a network of activities, repositories, roles, resources, and data flows that interact to accomplish a business function.
Answer: TRUE
Page Ref: 344
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1

2) In business processes, resources are collections of procedures.
Answer: FALSE
Page Ref: 344
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1

3) In a business process, roles are collections of related tasks that receive inputs and produce outputs.
Answer: FALSE
Page Ref: 344
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1

4) A data flow is the movement of data from one activity or another.
Answer: TRUE
Page Ref: 344
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1

5) In a business process, only a single resource is assigned to a role.
Answer: FALSE
Page Ref: 344
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1
6) The most obvious reason for changing a process is that it has efficiency or effectiveness problems.
Answer: TRUE
Page Ref: 345
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 1

7) Business process management is a one-time process for systematically creating, assessing, and altering business processes.
Answer: FALSE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

8) The BPM cycle begins by creating models of business processes.
Answer: TRUE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

9) An as-is model documents the desired outcome of a business process.
Answer: FALSE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

10) Some elements of an information system are entirely automated while others are entirely manual.
Answer: TRUE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

11) A set of standard practices called OMG are often used in the assessment stage of the BPM cycle.
Answer: FALSE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2
12) Business process management applies only to commercial, profit-making organizations.
Answer: FALSE
Page Ref: 347
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

13) Departmental business processes cross into multiple departments within an organization.
Answer: FALSE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

14) In departmental business processes, a single departmental manager has the authority to resolve BPM issues.
Answer: TRUE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

15) Interenterprise business processes cross into multiple departments within a single company.
Answer: FALSE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

16) Problems related to enterprise business processes are resolved via negotiation and contract.
Answer: FALSE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

17) SCM is an example of a departmental business process.
Answer: FALSE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2
18) BPM authority is shared by multiple companies with interenterprise business processes.
Answer: TRUE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 2

19) BPMN is a standard set of terms and graphical notations for documenting business processes.
Answer: TRUE
Page Ref: 348
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

20) In BPMN, all activities for a given role are shown in that role’s swim lane.
Answer: TRUE
Page Ref: 348-349
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

21) In a BPMN process diagram, the swim-lane layout is used to simplify process diagrams and to draw attention to interactions among components of the diagram.
Answer: TRUE
Page Ref: 349
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

22) In BPMN, dotted arrows depict the flow or sequence of the activities in a process.
Answer: FALSE
Page Ref: 349
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

23) In BPMN, solid arrows depict the flow of messages and data.
Answer: FALSE
Page Ref: 349
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3
24) In BPMN, diamonds represent decisions and usually contain a question that is answered with yes or no.
Answer: TRUE
Page Ref: 349
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

25) If there are efficiencies of scale, then adding resources will make the process more efficient.
Answer: TRUE
Page Ref: 352
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

26) Changing process structure improves either efficiency or effectiveness, but not both.
Answer: FALSE
Page Ref: 352
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 3

27) Information systems and business processes are the same thing.
Answer: FALSE
Page Ref: 354
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 4

28) There are activities in business processes that are not part of the information system.
Answer: TRUE
Page Ref: 355
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 4

29) Business processes must include one or more information systems.
Answer: FALSE
Page Ref: 355
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Discuss the role of information systems in supporting business processes
Chapter LO: 4
30) The most common technique for developing information systems is the systems development life cycle.
Answer: TRUE
Page Ref: 357
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 4

31) Systems development is the process of creating and maintaining an information system.
Answer: TRUE
Page Ref: 357
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 4

32) Few organizations today find it affordable to create computer programs and design databases in-house.
Answer: TRUE
Page Ref: 357
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 4

33) The process of assessing a project’s feasibility occurs during the components design phase of the SDLC.
Answer: FALSE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

34) The four dimensions of feasibility are cost, schedule, technical, and organizational feasibility.
Answer: TRUE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

35) As IS development projects are difficult to budget and schedule, technical and organizational feasibility is only an approximate, back-of-the-envelope analysis.
Answer: FALSE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

36) Technical feasibility refers to whether existing information technology is likely to be able to meet the needs of a new system.
Answer: TRUE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

37) Organizational feasibility concerns whether a new system fits within an organization’s customs, culture, charter, or legal requirements.
Answer: TRUE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

38) A systems analyst is someone who works primarily with business processes, as well as with systems development, at a high level.
Answer: FALSE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

39) Systems analysts integrate the work of programmers, testers, and users.
Answer: TRUE
Page Ref: 360
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

40) During the requirements definition stage of the SDLC, the team will be heavy with business and systems analysts.
Answer: TRUE
Page Ref: 361
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

41) User involvement is critical throughout the system development process.
Answer: TRUE
Page Ref: 361
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5
42) For off-the-shelf software, the project team produces design documentation for writing program code.
Answer: FALSE
Page Ref: 364
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

43) If a project involves off-the-shelf programs, then little database design needs to be done.
Answer: TRUE
Page Ref: 365
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

44) With pilot installation, the new system/business processes are installed in phases across the organization(s).
Answer: FALSE
Page Ref: 366
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

45) Organizations should avoid the plunge installation conversion style unless the new system provides a new capability that will not disrupt the operation of the organization if it fails.
Answer: TRUE
Page Ref: 366
AACSB: Use of Information Technology
Difficulty: Easy
Course LO: Compare and contrast different methods for developing information systems
Chapter LO: 5

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart