Search

In Stock

Test Bank Of Nursing Theories and Nursing Practice 4th Edition By Smith Parker

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9351527972
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0803633124

$28.00

SKU:tb1002144

Test Bank Of Nursing Theories and Nursing Practice 4th Edition By Smith Parker

Chapter 10: Callista Roy’s Adaptation Model

Multiple-Choice Questions

1.The following assumptions have been adapted to Roy’s Model for the 21st Century. Choose all that apply:
A. Philosophical
B. Cosmic
C. Scientific
D. Cultural
E. Integral

ANS: A, C, D

 

2. Scientific assumptions of the Roy Adaptation Model are based on:
A. General systems theory and developmental theory.
B. Adaptation-level theory and developmental theory.
C. General systems theory and adaptation-level theory.
D. Adaptation-level theory and cosmic theory.

ANS: C

 

3. Concept analysis, synthesis, and derivation of proposition statements have been used by Roy for:
A. Instrument development.
B. Theory development.
C. Research studies.
D. All of the above

ANS: B

 

4. Self-consistency falls under which of Roy’s following adaptive modes?
A. Physiological–physical
B. Role function
C. Interdependence
D. Self-concept—group identity

ANS: D

 

5. Hearing loss in the elderly was conceptualized by Roy as loss of a:
A. Contextual stimuli.
B. Focal stimuli.
C. Coping effort.
D. All of the above

ANS: B

 

6. All of the following are major concepts in Roy’s Adaptation Model EXCEPT:
A. Environment.
B. Health.
C. Unity.
D. Goal of nursing.

ANS: C

 

7. According to Roy, the coping process of self-awareness
A. Signals the need for adaptive efforts.
B. Interrupts ongoing behavior patterns.
C. Restores sense of self.
D. All of the above

ANS: A

 

8. According to Roy, the coping process of self-analysis and emotions
A. Signals the need for adaptive efforts.
B. Interrupts ongoing behavior patterns.
C. Restores sense of self.
D. All of the above

ANS: B

 

9. According to Roy, the coping process of self-consciousness and self-analysis
A. Signals the need for adaptive efforts.
B. Interrupts ongoing behavior patterns.
C. Restores sense of self.
D. All of the above

ANS: C

 

10. The principle that people and Earth have common patterns and integral relationships is defined by Roy as:
A. Veritivity.
B. Cosmic unity.
C. Unitary being.
D. Cosmic principle.

ANS: B

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart