Search

In Stock

TERRORISM TODAY THE PAST THE PLAYERS THE FUTURE 4Th Ed By CLIFFORD E – Test Bank

Instant delivery only

$28.00

Compare
SKU:tb100167

TERRORISM TODAY THE PAST THE PLAYERS THE FUTURE 4Th Ed By CLIFFORD E – Test Bank

MATCHING. Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1. Match each item on the left with one of the items listed on the right.
1) Sayings and preaching of the Prophet Mohammed
2) A religious movement within Islam
3) Father of modern Islamic extremism
4) Consensus of Islamic scholars
5) An Islamic monarchy
6) Established in Kuwait in 18th century
7) Fedayeen Saddam
8) The al-Mahdi Army
9) National Liberation Army of Iran
10) Internal security and intelligence service
11) Ali Hassan al-Majid
12) Al Qaeda in Iraq
13) Abu Abbas
14) Ayatollah Ruhollah Khomeini
15) Gained independence from the United Kingdom in 1967
A) SAVAK
B) Returned from exile in France
C) Chemical Ali
D) Shiite leader Muqtada al-Sadr
E) Abu Musab al Zarqawi
F)Staffed by Sunnis and Baath party supporters of Saddam Hussein
G) Former Secretary General of the Palestine Liberation Front
H) Sayyid Qutb
I) The hadith
J) MEK
K) Aden
L) Al-Sabah dynasty
M) Saudi Arabia
N) The ijma
O) Wahhabism
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 16) In the late 1960s, the British presence in southern Yemen was ________, outside of Aden itself. 16) A) non existent B) substantial C) minimal D) effective
17) At the end of 2007 there was a growing Shiite revolt against the Yemeni government, led by the: 17) A) Bahraini Hezbollah. B) Believing Youth Movement. C) Fedayeen Youth Movement. D) PDRY.
1
18) These Islamist movements, labeled ________ in the West, sought the government institutionalization of Islamic laws and social principles
18)
A) Islamists B) fundamentalists C) terrorists D) extremists
19) Al Qaeda’s actual strength in Saudi Arabia may be small and limited to around 100 hard core members but it has sympathy with ________ of the population.
19)
A) 75% B) 50% C) Muslims D) 90%
20) The term Wahhabism is an ________ designation for the religious movement within Islam founded by Muhammad ibn Abd al-Wahhab (1703—1792).
20)
A) unusual B) outsiders C) original D) Islamic
21) During the 1990s Iraq had established a third paramilitary force called the: 21) A) Iraqi National Resistance Army. B) Fedayeen Saddam. C) Hamza Front. D) The Iraqi Resistance Islamic Front.
22) The Al-Mahdi Army in Iraq was led by: 22) A) Imam Ali Bin-Abi Talib. B) Khalid-Bin-al-Walid. C) Muqtada al-Sadr. D) Abu al-Zarqawi.
23) Bin Laden believes that the ________ support for Western interests is a betrayal of Islam. 23) A) Palestinian B) Israeli C) Saudi Royal family’s D) Iraqi
24) Sayyid Qutb joined the Brotherhood in 1951 and is probably the one man who could be considered the ideological grandfather of:
24)
A) Ayatollah Khomeini. B) Musab al Zarqawi. C) Osama bin Laden. D) Abu Abbas.
25) The Shah of Iran was restored to the Peacock Throne of Iran in 1953 with the assistance of: 25) A) MEK. B) PLO. C) CIA. D) SAVAK.
26) Iraq’s Shiite militias are well trained and equipped by. 26) A) Iraq. B) CIA. C) Iran’s Revolutionary Guard Corps. D) Saudi Arabia.
27) The State of Kuwait is nominally a: 27) A) Fascist dictatorship. B) Communist nation. C) Constitutional monarchy. D) Free democracy.
28) Zarqawi was first noticed in Iraq as the leader of the ________, which was blamed for some of the early and most bloody insurgent attacks.
28)
A) Islamic Army in Iraq B) Tawhid and Jihad group C) Mahdi Army D) Ansar al Islam
29) Thirty nine U.S. servicemen were injured and seventeen killed in a suicide bombing of the USS Cole on October 12th 2000 in the port city of:
29)
A) Beirut. B) Aden. C) Haifa. D) Yemen.
2
30) The 1979 Islamic revolution, and war with Iraq, transformed Iran’s class structure in many ways, but not:
30)
A) Religiously. B) Socially. C) Politically. D) Economically.
TRUE/FALSE. Write ‘T’ if the statement is true and ‘F’ if the statement is false. 31) Immediately after the events of 9-11, the U.S. considered that the efforts by the Saudi regime to curtail and track down supporters of al Qaeda were sufficient.
31)
32) The term Wahhabism is a colloquial designation of the religious movement within Islam founded by Muhammad ibn Abd al-Wahhab.
32)
33) In early 2006, al Qaeda in Iraq posted an Internet statement saying it had joined five other insurgent groups in Iraq to form a new umbrella organization, the Mujahideen Shura Council.
33)
34) The Mahdi army is a Sunni militia movement led by Muqtada Sadr, a young, radical cleric. 34)
35) The 2007 military surge by the U.S. military into Baghdad further loosened the Mahdi army’s control of the streets.
35)
36) Like most Arab states Kuwait supported Iran during the Iran-Iraq War (1980-1988). 36)
37) Insurgencies can sometimes adhere to international norms regarding the law of war to achieve their goals.
37)
38) Terrorists routinely claim that were they to adhere to any “law of war” or accept any constraints on the scope of their violence, it would place them at advantage vis-à-vis the establishment.
38)
39) Bin Laden has also encouraged Muslim Iraqis and non-Iraqis of all ethnic stripes to cooperate with the Iraqi government.
39)
40) Bin Laden and Zarqawi had based their calls for revolutionary change in Islamic societies on a stated belief in a model of governance where Muslim citizens would be empowered to choose and depose their leaders according to strict Islamic principles and traditions of consultation.
40)
41) In 2002 President George W Bush denounced anyone who would appease terrorists or ignore threats to Europe.
41)
42) An insurgency requires the active or tacit support of at least a majority of the general population. 42)
43) The al-Mahdi Army actively supports the Iraqi Police with security operations directed by the U.S. military.
43)
44) Saddam Hussein provided safe haven to Abu Abbas, a former Secretary General of the Palestine Liberation Front.
44)
45) The unique synergy of sanctions and inspections assisted Iraq’s weapons building program, but was effective in constraining its military capabilities.
45)
3
Answer Key Testname: UNTITLED9
1) I 2) O 3) H 4) N 5) M 6) L 7) F 8) D 9) J 10) A 11) C 12) E 13) G 14) B 15) K 16) C 17) B 18) B 19) B 20) B 21) B 22) C 23) C 24) C 25) C 26) C 27) C 28) B 29) B 30) A 31) FALSE 32) FALSE 33) TRUE 34) FALSE 35) TRUE 36) FALSE 37) TRUE 38) FALSE 39) FALSE 40) TRUE 41) TRUE 42) FALSE 43) FALSE 44) TRUE 45) FALSE
4

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart