Search

In Stock

Refrigeration And Air Conditioning Technology 8th Edition Tomczyk – Test Bank

Instant delivery only

$28.00

Compare
SKU:tb1001529

Refrigeration And Air Conditioning Technology 8th Edition Tomczyk – Test Bank

Unit 9 – Refrigerant and Oil Chemistry and Management – Recovery, Recycling, Reclaiming, and Retrofitting
Refrigeration and Air Conditioning Technology

1. How many chlorine atoms does it take to destroy 100,000 ozone molecules in the stratosphere?

a.

1,

b.

10,

c.

100,

d.

1,000,

ANSWER:

a

POINTS:

1

REFERENCES:

Ozone Depletion

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:30 PM

2. The _____ takes into consideration both the direct and indirect global warming effects of refrigerants.

a.

GWI

b.

GWP

c.

ODP

d.

TEWI

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Global Warming

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:29 PM

3. Which of the following refrigerants is a CFC-type refrigerant?

a.

R-22.

b.

R-123.

c.

R-134a.

d.

R-12.

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

CFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:29 PM

4. Which type of refrigerant has the highest Ozone Depletion Potential (ODP)?

a.

HFC.

b.

HCFC.

c.

CFC.

d.

All have the same ODP.

ANSWER:

c

POINTS:

1

REFERENCES:

CFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:31 PM

5. The abbreviation for refrigerants containing chlorine, fluorine, and carbon is ____.

a.

HFC

b.

HCFC

c.

CFC

d.

HFAC

ANSWER:

c

POINTS:

1

REFERENCES:

CFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:31 PM

6. As of July 1, 1992, it is illegal to intentionally vent ____ refrigerants into the atmosphere.

a.

CFC

b.

HCFC

c.

Polyvinylether (PVE)

d.

Both a and b.

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Regulations

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:33 PM

7. Which of the following is an example of an HCFC refrigerant?

a.

R-12.

b.

R-22.

c.

R-32.

d.

R-134a.

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

HCFC Refrigerants

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:33 PM

8. Which of the following refrigerants is considered an HFC-type of refrigerant?

a.

R-134a.

b.

R-12.

c.

R-22.

d.

R-11.

ANSWER:

a

POINTS:

1

REFERENCES:

HFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:34 PM

9. The abbreviation for refrigerants containing chlorine, fluorine, carbon, and hydrogen is ____.

a.

HFC

b.

HCFC

c.

CFC

d.

HFAC

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

HCFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:34 PM

10. The abbreviation for refrigerants containing fluorine, carbon, and hydrogen is ____.

a.

HFC

b.

HCFC

c.

CFC

d.

HFAC

ANSWER:

a

POINTS:

1

REFERENCES:

HFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:35 PM

11. Refrigerants that are made up of two or more liquids are called ____.

a.

fluorocarbons

b.

azeotropes

c.

chlorofluorocarbons

d.

isotopes

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

Refrigerant Blends

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:35 PM

12. To process refrigerant to new product specifications is called ____.

a.

recovery

b.

renew

c.

reclaim

d.

recycle

ANSWER:

c

POINTS:

1

REFERENCES:

Recover, Recycle, or Reclaim of Refridgeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:35 PM

13. To clean refrigerant by the use of filter dryers is called ____.

a.

recovery

b.

renew

c.

reclaim

d.

recycle

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Recover, Recycle, or Reclaim of Refridgeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:36 PM

14. To remove the refrigerant from a system without any testing or processing and to be put back into the same system is called ____.

a.

recovery

b.

renew

c.

reclaim

d.

recycle

ANSWER:

a

POINTS:

1

REFERENCES:

Recover, Recycle, or Reclaim of Refridgeration

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/19/2015 12:36 PM

15. Refrigerants that have a low Ozone Depletion Potential (ODP) will, in turn, have a high “Total Equivalent Warming Impact” (TEWI).

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Global Warming

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

16. A refrigerant reclaimed from a system may be charged back into the system from which it came.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Recover, Recycle, or Reclaim of Refridgeration

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

17. The DOT-approved cylinder used for recovering refrigerant is gray and yellow.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

18. Mechanical refrigerant recovery equipment must meet specifications established by the 1993 AHRI 740 standard.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:52 PM

19. When a technician works for a company in which the technician does not have a financial interest, the technician does not have to be certified.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

20. Ozone is produced mainly by a process called ____________________.

ANSWER:

photosynthesis

POINTS:

1

REFERENCES:

Ozone Depletion

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

21. Refrigerants that damage the ozone layer contain an element called ____________________.

ANSWER:

chlorine

POINTS:

1

REFERENCES:

Ozone Depletion

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

22. The trapping of the Earth’s heat in the atmosphere which is causing global warming is called the ____________________.

ANSWER:

greenhouse effect

POINTS:

1

REFERENCES:

Global Warming

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/21/2015 5:15 PM

23. HCFC-based blends work best with ____________________ lubricants, while HFC-based blends work best with ester lubricants.

ANSWER:

alkylbenzene

POINTS:

1

REFERENCES:

Popular Refrigeration and Their Compatible Oils

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

24. Production of CFC refrigerants became illegal on January 1, ____________________.

ANSWER:

1996

POINTS:

1

REFERENCES:

Regulations

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/21/2015 5:15 PM

25. The fine for venting refrigerant into the atmosphere can be as high as $____________________ per day.

ANSWER:

27,500
27500
Twenty seven thousand five hundred

POINTS:

1

REFERENCES:

Regulations

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

26. The small amount of refrigerant released when removing gauge hoses from the system is called ____________________.

ANSWER:

de minimus releases

POINTS:

1

REFERENCES:

Recover, Recycle, or Reclaim of Refridgeration

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/21/2015 5:16 PM

27. The DOT-approved cylinder in which refrigerant may be recovered has a mechanism for shutting the recovery system off when it reaches approximately ____________________% full.

ANSWER:

80
eighty

POINTS:

1

REFERENCES:

Mechanical Recovery Systems

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

28. The fastest way to remove refrigerant from a system is to take it out in the ____________________ state.

ANSWER:

liquid

POINTS:

1

REFERENCES:

Mechanical Recovery Systems

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:54 PM

29. Why is stratospheric ozone so important to our environment?

ANSWER:

It shields the Earth from ultraviolet (UV-B) radiation.

POINTS:

1

REFERENCES:

Ozone Depletion

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

30. What is tropospheric ozone and why are we not concerned with protecting it?

ANSWER:

It is a pollutant and may irritate mucous membranes when inhaled (known as smog).

POINTS:

1

REFERENCES:

Ozone Depletion

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:55 PM

31. When did it become illegal to “intentionally” vent CFC refrigerants to the atmosphere? Give the month, day, and year.

ANSWER:

The date was July 1, 1992.

POINTS:

1

REFERENCES:

CFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

32. When did it become illegal to “intentionally” vent HFC refrigerants to the atmosphere? Give the month, day, and year.

ANSWER:

The date was November 15, 1995.

POINTS:

1

REFERENCES:

HFC Refrigeration

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

33. How are near-azeotropic blends identified?

ANSWER:

They are designated as the 400 series refrigerants (for example, R-410, R-409A).

POINTS:

1

REFERENCES:

Refrigerant Blends

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:56 PM

34. What is the difference between an azeotropic mixture and a near-azeotropic mixture?

ANSWER:

An azeotropic mixture will not separate into its component refrigerants and will have specific boiling and condensing points. A near-azeotropic mixture can and will separate readily into its component refrigerants. This causes a range of condensing/boiling points called “glide.” These near-azeotropic mixtures must be removed from their container or vessel in the liquid form to prevent “fractionation.”

POINTS:

1

REFERENCES:

Refrigerant Blends

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

3/12/2015 12:21 PM

35. In refrigerant blends, when does fractionation occur?

ANSWER:

Fractionation occurs when one or more of the refrigerants in the blend condense or evaporate at different rates than the other refrigerants.

POINTS:

1

REFERENCES:

Refrigerant Blends

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:58 PM

36. On what does Type I EPA certification allow a service technician to work ?

ANSWER:

Equipment containing five pounds or less of refrigerant is permitted.

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 12:59 PM

37. On what does a Type II EPA certification allow a service technician to work?

ANSWER:

High pressure systems with refrigerant boiling points between -58 and +50°F at atmospheric pressure is permitted.

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 1:00 PM

38. On what does Type III EPA certification allow a service technician to work?

ANSWER:

Low-pressure systems using refrigerants with higher than 50°F boiling points at 0 psig.

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 1:01 PM

39. On what does universal EPA certification allow a service technician to work?

ANSWER:

A technician with a Universal Certification is certified in Types I, II, and III.

POINTS:

1

REFERENCES:

Methods of Recovery

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

3/12/2015 12:21 PM

DATE MODIFIED:

12/13/2015 1:02 PM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart