Search

In Stock

Nutrition-Through-the-Life-Cycle-6th-Edition-9781133600497

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305628004
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305628007

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002067

Nutrition-Through-the-Life-Cycle-6th-Edition-9781133600497

Test Bank for Chapter 7 – Nutrition during Lactation:
Conditions and Interventions

Key to question information: ANS = correct answer; DIF = question difficulty; REF = page reference; OBJ = chapter learning objective for question section

Learning Objectives
7.1 List five common breastfeeding conditions.
7.2 Identify positive and negative impacts of maternal medications on mother’s breast milk.
7.3 Give two examples of herbal galactogogues.
7.4 Describe the impact of alcohol on mother’s milk.
7.5 Explain causes of hyperbilirubinemia and ways to prevent kernicterus.
7.6 List at least two ways health professionals can help the mother of multiples face the challenges of breastfeeding.
7.7 Explain the difference between food allergy and food intolerance.
7.8 Identify at least three factors that contribute to increased readmission rates for late-preterm infants.
7.9 List three benefits of mother’s breast milk for premature infants.
7.10 Demonstrate knowledge of medical contraindications to breastfeeding.
7.11 List 3 guidelines for storage of human milk for home use.
7.12 Review one of the model programs for breastfeeding promotion in the United States.

Multiple Choice

1. Which of the following would NOT be considered a common condition that is experienced by a woman who is breastfeeding?
a. Sore nipples
b. Engorgement
c. Mastitis
d. Plugged ducts
e. All of the above are common problems.

ANS: e DIF: Fact-based REF: 198-202 OBJ: 7.1

2. Medications contraindicated during breastfeeding include all of the following EXCEPT:
a. antineoplastic agents.
b. radioactive isotopes.
c. antihistamines.
d. drugs of abuse.
e. drugs that suppress lactation.

ANS: c DIF: Fact-based REF: 203 OBJ: 7.2

3. Which of the following would NOT be considered a simple step to manage nipple pain?
a. Air-drying breasts after nursing
b. Rubbing expressed milk or an all-purpose ointment on nipples
c. Using Vaseline to protect nipples
d. Using warm compresses

ANS: c DIF: Fact-based REF: 198 OBJ: 7.1

4. The most important step to prevent sore nipples is to _____.
a. take a prophylactic dose of antibiotics
b. make sure the baby is positioned properly
c. place cabbage leaves on your breasts before nursing
d. place herbal salve on the nipple area
e. nurse frequently

ANS: b DIF: Fact-based, easy REF: 198 OBJ: 7.1

5. A mom with a newborn called a nurse practitioner to report that one of her breasts was painful, enlarged, and had a red area. In order to distinguish between two common conditions, what additional information would the practitioner want?
a. Time of onset
b. Where is the pain?
c. Do you have a fever?
d. Any flu-like symptoms?
e. All of the above

ANS: e DIF: Application-based, easy REF: 200 OBJ: 7.1

6. For a woman experiencing let-down failure, good advice would include all of the following EXCEPT:
a. getting out of the house for a walk.
b. changing nursing positions.
c. playing soothing music.
d. increasing water consumption and decreasing caffeine.
e. All of the above are recommended techniques.

ANS: e DIF: Application-based REF: 199 OBJ: 7.1

7. The best way to prevent/cure a plugged duct is to:
a. use a needle to unblock the duct.
b. completely empty the breast.
c. stop nursing and use a breast pump exclusively.
d. take extra vitamin D.
e. have a glass of red wine daily.

ANS: b DIF: Application-based REF: 200 OBJ: 7.1

8. All of the following are recommended treatments for plugged ducts EXCEPT _____.
a. stop breastfeeding until you see a health care provider
b. gently massage the affected breast
c. apply warm compresses
d. change nursing positions
e. take one tablespoon per day of lecithin

ANS: a DIF: Fact-based, easy REF: 200 OBJ: 7.1

9. If a breastfeeding mother needs to use a specific medication, what should you tell her?
a. If the hazards are minimal, use the medication after nursing.
b. Try an oral inhalant vs. an oral medication.
c. Take the lowest effective dose of the medication for the shortest duration.
d. All of the above

ANS: d DIF: Application-based REF: 204 OBJ: 7.2

10. Which drugs CANNOT be taken when breastfeeding?
a. Most oral contraceptives
b. Acetaminophen
c. Radioisotope drugs
d. Cold decongestants

ANS: c DIF: Fact-based, medium REF: 203-204 OBJ: 7.2

11. When is the safest time for a nursing mom to take a drug?
a. In the morning
b. After eating a meal
c. After the infant nurses
d. Any time is safe to take a drug.
e. It is never safe for a nursing mom to take drugs.

ANS: c DIF: Fact-based, medium REF: 204 OBJ: 7.2

12. It will take approximately _____ hour(s) to eliminate the alcohol in one glass of wine from a 120-pound nursing woman.
a. <1
b. 2 to 3
c. 4 to 5
d. 6 to 7
e. 12 or more

ANS: b DIF: Application-based, easy REF: 207 OBJ: 7.4

13. If a 110-lb nursing woman (50 kg) wants to drink alcohol, how many cans of beer (15 g alcohol/12 oz) can this woman drink and stay within the Institute of Medicine’s alcohol recommendations?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3

ANS: b DIF: Application-based, hard REF: 208 OBJ: 7.4

14. A breastfeeding mother asks you if alcohol can be eliminated from her breast milk by pumping immediately after drinking a few glasses of wine. What would you tell her?
a. Yes; in fact, discarding your breast milk is a good thing to do if you would like to drink while breastfeeding.
b. Yes; pumping will help, but you need to pump for the next 24 hours and discard any milk that you collect.
c. No; your breast milk will still contain alcohol; you will need to wait 1 hour per alcoholic beverage and then pump the milk and discard it to be safe.
d. No; the alcohol will still be in the breast milk and will clear from the milk as soon as it clears from the blood stream: roughly 2 to 3 hours per drink for a 120-pound woman.
e. None of the above will help eliminate alcohol from breast milk.

ANS: d DIF: Application-based REF: 207 OBJ: 7.4

15. The recommendation for use of herbal teas in nursing women is:
a. choose teas using herbs for essence.
b. choose natural teas.
c. choose synthetic teas.
d. choose teas that have traditional uses dating back thousands of years.
e. choose whatever tea is preferred; all tea is safe.

ANS: a DIF: Fact-based, medium REF: 205 OBJ: 7.3

16. Which of the following herbs is considered “safe” to use during lactation?
a. Echinacea
b. St. John’s wort
c. Fenugreek
d. Feverfew
e. Foxglove

ANS: c DIF: Fact-based REF: 202|204-205 OBJ: 7.1|7.3

17. Which of the following would NOT be a symptom of an infant suffering from an excess of caffeine?
a. Colic
b. Hyperactivity
c. Wakefulness
d. Diarrhea
e. Fussiness

ANS: d DIF: Fact-based REF: 210 OBJ: 7.4

18. Which of the following foods has been shown to cause colicky babies?
a. Red peppers
b. Chocolate
c. Garlic
d. Tomatoes

ANS: c DIF: Fact-based, easy REF: 217 OBJ: 7.7

19. Approximately _____ of term infants will become visibly jaundiced with their serum bilirubin levels exceeding 5 to 7 mg/dL.
a. 20%
b. 30%
c. 40%
d. 50%
e. 60%

ANS: c DIF: Fact-based REF: 211 OBJ: 7.5

20. Hyperbilirubinemia in newborns is caused by _____.
a. destruction of red blood cells
b. high blood lipid levels
c. high maternal intake of vitamin A
d. labor lasting over 12 hours

ANS: a DIF: Fact-based, medium REF: 212 OBJ: 7.5

21. Which of the following would be considered a minor risk factor for severe hyperbilirubinemia?
a. Maternal age <25 years
b. Normal-weight infant of diabetic mother
c. Gestational age >41 weeks
d. Formula feeding an infant
e. Male gender

ANS: e DIF: Fact-based REF: 212 OBJ: 7.5

22. Breast milk jaundice is believed to be caused by _____.
a. variability in the infant’s ability to process bilirubin
b. a component in the mother’s milk increasing bilirubin absorption
c. infrequent breastfeeding
d. All of the above

ANS: d DIF: Fact-based, medium REF: 215 OBJ: 7.5

23. The total bilirubin content of an infant’s meconium is _____.
a. <200 mg
b. 375 mg
c. 400 mg
d. 450 mg

ANS: d DIF: Fact-based, medium REF: 215 OBJ: 7.5

24. What nutrition interventions are recommended for management of early jaundice?
a. Early and frequent breastfeeding
b. IV water feedings
c. Increased formula feedings
d. Dextrose feedings as a supplement to nursing

ANS: a DIF: Fact-based, easy REF: 214 OBJ: 7.5

25. What is a possible reason that breastfeeding may prevent allergies?
a. Influence on gut microbial flora
b. Transfer of maternal immunity
c. Transfer of maternal fatty acids and IGA in breast milk
d. Low content of allergens
e. All of the above

ANS: e DIF: Fact-based REF: 217 OBJ: 7.7

26. Common pediatric allergens include all of the following EXCEPT:
a. cow’s milk.
b. eggs.
c. peanuts.
d. soybeans
e. oats.

ANS: e DIF: Fact-based REF: 217 OBJ: 7.7

27. Which of the following is considered a benefit of breastfeeding a preterm infant?
a. Ease of protein digestion
b. Ease of fat absorption
c. Improved lactose digestion
d. Better visual acuity
e. All of the above

ANS: e DIF: Fact-based REF: 219 OBJ: 7.9

28. Factors contributing to the rate of transmission of HIV from the mother to an infant while breastfeeding include all of the following EXCEPT:
a. strain of HIV.
b. immune status of mother.
c. viral load.
d. maternal illness.
e. All of the above are factors.

ANS: e DIF: Fact-based REF: 221 OBJ: 7.10

29. How many hours can freshly expressed breast milk be left at room temperature and still be considered safe for a baby?
a. 1-3 hr @ 78°F
b. 2-4 hr @ 78°F
c. 3-5 hr @ 78°F
d. 4-6 hr @ 78°F
e. 6-8 hr @ 78°F

ANS: e DIF: Fact-based, medium REF: 222 OBJ: 7.11

30. If nursing mothers want to store expressed milk in a refrigerator, what should the temperature setting be?
a. <50 degrees F
b. <39 degrees F
c. >40 degrees F
d. 78 degrees F

ANS: b DIF: Fact-based, medium REF: 222 OBJ: 7.11

31. The purpose of a human milk bank is to:
a. provide a place to donate milk for women whose supply exceeds the demands of their infants.
b. provide human milk to infants who cannot be breastfed by their mothers.
c. allow women to “keep their figure” by using a pump instead of allowing the child to nurse.
d. All of the above
e. a and b only

ANS: e DIF: Fact-based REF: 222 OBJ: 7.11

32. The scarcity of human milk banks in North America results from all of the following EXCEPT:
a. the availability of wet nurses.
b. a resurgence of tuberculosis.
c. HIV.
d. risks related to donors who might use drugs.

ANS: a DIF: Fact-based, easy REF: 222 OBJ: 7.11

33. Milk banks store donated milk in plastic containers because it _____.
a. expedites shipping
b. is less costly than glass
c. keeps white blood cells found in breast milk intact
d. is easier to express milk into plastic containers

ANS: c DIF: Fact-based, easy REF: 222-223 OBJ: 7.11

34. The energy content of breast milk in women who deliver pre-term infants is _____.
a. 30-37 kcal/100 mL
b. 40-48 kcal/100 mL
c. 58-70 kcal/100 mL
d. 72-120 kcal/100 mL

ANS: c DIF: Fact-based, medium REF: 219 OBJ: 7.9

35. Once growth is established in preterm infants, the infants’ nutritional needs exceed the content of human milk for which of the following nutrients?
a. Phosphorus
b. Calcium
c. Vitamin D
d. Vitamin C
e. All of the above

ANS: e DIF: Fact-based, medium REF: 219 OBJ: 7.9

36. A new mother goes to the mall shopping with her friends. She is gone longer than planned and is not able to nurse her baby until she returns 6 hours later. What is the most likely problem she will have?
a. A breast infection
b. Engorgement
c. Plugged ducts
d. Sore nipples
e. Mastitis

ANS: b DIF: Application-based REF: 199 OBJ: 7.1

37. What advice would be helpful for a first-time mom who would like to know how to prevent a decrease in milk production?
a. Relax and avoid stress.
b. Breastfeed or pump frequently.
c. Completely empty your breasts at each feeding, either by nursing or pumping.
d. All of the above
e. a and c only

ANS: d DIF: Application-based REF: 200|202 OBJ: 7.1

38. A lactation consultant is observing a new mom breastfeeding and notices that the baby is making smacking and clicking sounds as she sucks. This tells her that:
a. the baby is eating well and has a strong suckle.
b. the baby has a cleft palate and should be closely followed.
c. the baby is not latched on correctly and this may increase the risk of sore nipples.
d. this is just a noisy baby.
e. Noise is not an indicator of anything.

ANS: c DIF: Application-based REF: 198 OBJ: 7.1

39. Large doses of St. John’s wort decrease prolactin levels in women. This could potentially:
a. reduce oxytocin levels.
b. cause breast milk to taste like maple syrup.
c. cause a woman to become constipated.
d. reduce breast milk supply.
e. cause depression in some women.

ANS: d DIF: Fact-based REF: 206 OBJ: 7.3

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart