Search

In Stock

Molecular Cell Biology 8th Edition By Harvey Lodish – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1464183392
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1464183393

$44.00

Compare
SKU:tb1002418

Molecular Cell Biology 8th Edition By Harvey Lodish – Test Bank

7

Section 7.1

1. The plasma membrane around a eukaryotic cell is composed of:
a. hydrophilic fatty acyl side chains.
b. hydrophobic phospholipids.
c. a phospholipid bilayer.
d. none of the above

Ans: c
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

2. Which of the cellular organelles are enclosed by two cellular membranes?
a. Golgi
b. lysosome
c. nucleus
d. endoplasmic reticulum

Ans: c
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

3. Sphingolipids are considered amphipathic glycolipids if:
a. their polar head groups are sugars that are not linked to the tails via a phosphate group.
b. they are phospholipids with a one-chain hydrophobic tail.
c. have one fatty acyl chain attached to carbon 2 of glycerol.
d. none of the above

Ans: a
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Hard

4. An investigator wants to use FRAP to quantify the lateral movement of a specific plasma membrane protein, but to do so this investigator must first:
a. focus a laser on one region of the cell surface.
b. measure the intensity of the fluorescence of the cell surface.
c. label the cell with a fluorescent reagent that binds specifically to the cell surface.
d. add detergents to make the cell surface more fluid.

Ans: c
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Applying, Analyzing
Difficulty: Moderate

5. Which two organelles are responsible for producing phospholipids and sphingolipids?
a. mitochondria and proteasome
b. endoplasmic reticulum and mitochondria
c. Golgi complex and persoxisome
d. endoplasmic reticulum and Golgi complex

Ans: d
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

6. When using immunofluorescence microscopy with labeled Annexin V antibodies you found that there is a change in the distribution of the fluorescence when the cells were treated with tumor necrosis factor, an apoptosis-inducing agent. Your data show that this increase in Annexin V fluorescence increases specifically in the:
a. mitochondria.
b. exoplasmic face of the plasma membrane.
c. Golgi.
d. endoplasmic reticulum.

Ans: b
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Applying, Analyzing
Difficulty: Difficult

7. Cholesterol mixes with phospholipids in a biomembrane because cholesterol molecules are
a. amphipathic.
b. steroid derivatives.
c. entirely hydrophobic.
d. phospholipid derivatives.

Ans: a
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

8. All the following statements describe biomembranes except:
a. Different biomembranes may contain different proportions of the same phospholipids.
b. The two leaflets of a biomembrane may contain different phospholipids.
c. Some biomembranes have free edges.
d. Some phospholipids and cholesterol may cluster to form lipid rafts.

Ans: c
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Moderate

9. Which of the following classes of lipids is (are) present in biomembranes?
a. phosphoglycerides
b. sphingolipids
c. sterols
d. all of the above

Ans: d
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

10. Phospholipids with short or unsaturated fatty acyl chains
a. decrease membrane fluidity.
b. increase membrane fluidity.
c. cause biomembranes to become thicker.
d. allow hydrophilic molecules to diffuse across the lipid bilayer.

Ans: b
Question Type: Multiple Choice
Chapter: 7
Blooms: Remembering, Understanding
Difficulty: Easy

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart