Search

In Stock

Microbiology An Introduction 12th Edition By Gerard J. Tortora – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0321929152
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321929150

Original price was: $100.00.Current price is: $30.00.

SKU:tb1002365

Microbiology An Introduction 12th Edition By Gerard J. Tortora – Test Bank

Microbiology: An Introduction, 12e, (Tortora)
Chapter 7 The Control of Microbial Growth

7.1 Multiple-Choice Questions

1) Which of the following is the best method to sterilize heat-labile solutions?
A) dry heat
B) autoclave
C) membrane filtration
D) pasteurization
E) freezing
Answer: C
Section: 7.4
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.5

2) Which of the following best describes the pattern of microbial death?
A) The cells in a population die at a constant rate.
B) All the cells in a culture die at once.
C) Not all of the cells in a culture are killed.
D) The pattern varies depending on the antimicrobial agent.
E) The pattern varies depending on the species.
Answer: A
Section: 7.2
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.2

3) Which of the following chemical agents is used for sterilization?
A) alcohol
B) phenolics
C) ethylene oxide
D) chlorine
E) soap
Answer: C
Section: 7.5
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.9

4) Which of the following substances is used for surgical hand scrubs?
A) phenol
B) chlorine bleach
C) chlorhexidine
D) soap
E) glutaraldehyde
Answer: C
Section: 7.5
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.9
5) Which of the following pairs of terms is mismatched?
A) bacteriostatic — kills vegetative bacterial cells
B) germicide — kills microbes
C) virucide — inactivates viruses
D) sterilant — destroys all living microorganisms
E) fungicide — kills yeasts and molds
Answer: A
Section: 7.1
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.1

6) The antimicrobial activity of chlorine is due to which of the following?
A) the formation of hypochlorous acid
B) the formation of hydrochloric acid
C) the formation of ozone
D) the formation of a hypochlorite ion
E) disruption of the plasma membrane
Answer: A
Section: 7.5
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.10

7) Which of the following regarding antimicrobial control agents is FALSE?
A) Contaminating organic debris such as blood or sputum decrease effectiveness.
B) Some agents kill by denaturing microbial cell proteins.
C) Some agents affect microbial cell membranes by dissolving lipids.
D) Silver is used for treating antibiotic-resistant bacteria.
E) Alcohols effectively inactivate nonenveloped viruses by attacking lipids.
Answer: E
Section: 7.5
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.9

8) Which of the following does NOT achieve sterilization?
A) dry heat
B) pasteurization
C) autoclave
D) supercritical fluids
E) ethylene oxide
Answer: B
Section: 7.4
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
ASMcue Outcome: 3.4
Learning Outcome: 7.4

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart