Search

In Stock

Maternal Child Nursing Care 7th Ed Test Bank

Instant delivery only

  • Chapters58
  • Format: PDF
  • ISBN-13: 978-0323776714
  • ISBN-10: 032377671X
  • Publisher‎ Mosby
  • Authors: Shannon E. Perry , Marilyn J. Hockenberry , Mary Catherine Cashion and etc.

$27.99

SKU:tb1001704

Maternal Child Nursing Care 7th Ed Test Bank

Table of contents

PART 1:  MATERNITY NURSING
Unit 1 Introduction to Maternity Nursing

1 21st Century Maternity Nursing
2 The Family, Culture, Spirituality, and Home Care
Unit 2 Reproductive Years
3 Assessment and Health Promotion
4 Reproductive System Concerns
5 Infertility, Contraception, and Abortion
Unit 3 Pregnancy
6 Genetics, Conception, and Fetal Development
7 Anatomy and Physiology of Pregnancy
8 Nursing Care of the Family During Pregnancy
9 Maternal and Fetal Nutrition
10 Assessment of High-Risk Pregnancy
11 High-Risk Perinatal Care: Preexisting Conditions
12 High-Risk Perinatal Care: Gestational Conditions
Unit 4 Labor and Birth
13 Labor and Birth Processes
14 Maximizing Comfort for the Laboring Woman
15 Fetal Assessment During Labor
16 Nursing Care of the Family During Labor and Birth
17 Labor and Birth Complications
Unit 5 Postpartum Period
18 Physiologic and Behavioral Adaptions of the Newborn
19 Nursing Care of the Family During the Postpartum Period
20 Transition to Parenthood
21 Postpartum Complications
Unit 6 Newborn
22 Physiologic and Behavioral Adaptations of the Newborn
23 Nursing Care of the Newborn and Family
24 Newborn Nutrition and Feeding
25 The High-Risk Newborn

 

 

PART 2:  PEDIATRIC NURSING

Unit 7 Children, Their Families, and the Nurse
26 21st Century Pediatric Nursing

27 Social, Cultural, Religious, and Family Influences on Child Health Promotion
28 Developmental and Genetic Influences on Child Health Promotion

Unit 8 Assessment of the Child and Family
29 Communication and Physical Assessment of the Child and Family
30 Pain Assessment and Management in Children
Unit 9 Health Promotion and Special Health Problems
31 The Infant and Family
32 The Toddler and Family
33 The Preschooler and Family
34 The School-Age Child and Family
35 Health Promotion of the Adolescent and Family
Unit 10 Special Needs, Illness, and Hospitalization
36 Impact of Chronic Illness, Disability, or End-of-Life Care on the Child and Family
37 Impact of Cognitive or Sensory Impairment on the Child and Family
38 Family-Centered Care of the Child During Illness and Hospitalization
39 Pediatric Nursing Interventions and Skills
Unit 11 Health Problems of Children
40 The Child with Respiratory Dysfunction
41 The Child with Gastrointestinal Dysfunction
42 The Child with Cardiovascular Dysfunction
43 The Child with Hematologic and Immunologic Dysfunction
44 The Child with Cancer
45 The Child with Genitourinary Dysfunction
46 The Child with Cerebral Dysfunction
47 The Child with Endocrine Dysfunction
48 The Child with Musculoskeletal or Articular Dysfunction
49 The Child with Neuromuscular or Muscular Dysfunction
50 The Child with Integumentary Dysfunction

Chapter 01: 21st Century Maternity Nursing
Perry: Maternal Child Nursing Care, 7th Edition

MULTIPLE CHOICE
1. When providing care for a pregnant woman, the nurse should be aware that one of the most
frequently reported maternal medical risk factors is
a. diabetes mellitus.
b. mitral valve prolapse (MVP).
c. chronic hypertension.
d. anemia.
ANS: A
The most frequently reported maternal medical risk factors are diabetes and hypertension
associated with pregnancy. Both of these conditions are associated with maternal obesity.
There are no studies that indicate MVP is among the most frequently reported maternal risk
factors. Hypertension associated with pregnancy, not chronic hypertension, is one of the most
frequently reported maternal medical risk factors. Although anemia is a concern in pregnancy,
it is not one of the most frequently reported maternal medical risk factors in pregnancy.
DIF: Cognitive Level: Knowledge OBJ: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Physiologic Integrity
2. To ensure optimal outcomes for the patient, the contemporary maternity nurse must
incorporate both teamwork and communication with clinicians into care delivery. The SBAR
technique of communication is an easy-to-remember mechanism for communication. Which
of the following correctly defines this acronym?
a. Situation, baseline assessment, response
b. Situation, background, assessment, recommendation
c. Subjective background, assessment, recommendation
d. Situation, background, anticipated recommendation
ANS: B
The situation, background, assessment, recommendation (SBAR) technique provides a
specific framework for communication among health care providers. Failure to communicate
is one of the major reasons for errors in health care. The SBAR technique has the potential to
serve as a means to reduce errors.
DIF: Cognitive Level: Comprehension
OBJ: Nursing Process: Assessment | Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
3. The role of the professional nurse caring for childbearing families has evolved to emphasize
a. providing care to patients directly at the bedside.
b. primarily hospital care of maternity patients.
c. practice using an evidence-based approach.
d. planning patient care to cover longer hospital stays.
ANS: C
Professional nurses are part of the team of health care providers who collaboratively care for
patients throughout the childbearing cycle. Providing care to patients directly at the bedside is
one of the nurse‘s tasks; however, it does not encompass the concept of the evolved
professional nurse. Throughout the prenatal period, nurses care for women in clinics and
physician‘s offices and teach classes to help families prepare for childbirth. Nurses also care
for childbearing families in birthing centers and in the home. Nurses have been critically
important in developing strategies to improve the well-being of women and their infants and

have led the efforts to implement clinical practice guidelines using an evidence-based
approach. Maternity patients have experienced a decreased, rather than an increased, length of
stay over the past two decades.
DIF: Cognitive Level: Comprehension OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
4. A 23-year-old African-American woman is pregnant with her first child. Based on the
statistics for infant mortality, which plan is most important for the nurse to implement?
a. Perform a nutrition assessment.
b. Refer the woman to a social worker.
c. Advise the woman to see an obstetrician, not a midwife.
d. Explain to the woman the importance of keeping her prenatal care appointments.
ANS: D
Consistent prenatal care is the best method of preventing or controlling risk factors associated
with infant mortality. Nutritional status is an important modifiable risk factor, but a nutrition
assessment is not the most important action a nurse should take in this situation. The patient
may need assistance from a social worker at some time during her pregnancy, but a referral to
a social worker is not the most important aspect the nurse should address at this time. If the
woman has identifiable high-risk problems, her health care may need to be provided by a
physician. However, it cannot be assumed that all African-American women have high risk
issues. In addition, advising the woman to see an obstetrician is not the most important aspect
on which the nurse should focus at this time, and it is not appropriate for a nurse to advise or
manage the type of care a patient is to receive.
DIF: Cognitive Level: Application OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
5. During a prenatal intake interview, the nurse is in the process of obtaining an initial
assessment of a 21-year-old Hispanic patient with limited English proficiency. It is important
for the nurse to
a. use maternity jargon in order for the patient to become familiar with these terms.
b. speak quickly and efficiently to expedite the visit.
c. provide the patient with handouts.
d. assess whether the patient understands the discussion.
ANS: D
Nurses contribute to health literacy by using simple, common words; avoiding jargon; and
evaluating whether the patient understands the discussion. Speaking slowly and clearly and
focusing on what is important increase understanding. Most patient education materials are
written at too high a level for the average adult and may not be useful for a patient with
limited English proficiency.
DIF: Cognitive Level: Application OBJ: Nursing Process: Evaluation
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
6. When managing health care for pregnant women at a prenatal clinic, the nurse should
recognize that the most significant barrier to access to care is the pregnant woman‘s
a. age.
b. minority status.
c. educational level.
d. inability to pay.
ANS: D
The most significant barrier to health care access is the inability to pay for services; this is
compounded by the fact that many physicians refuse to care for women who cannot pay.
Although adolescent pregnant patients statistically receive less prenatal care, age is not the

most significant barrier. Significant disparities in morbidity and mortality rates exist for
minority women; however, minority status is not the most significant barrier to access of care.
Disparities in educational level are associated with morbidity and mortality rates; however,
educational level is not the most significant barrier to access of care.
DIF: Cognitive Level: Knowledge OBJ: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
7. When the nurse is unsure about how to perform a patient care procedure, the best action
would be to
a. ask another nurse.
b. discuss the procedure with the patient‘s physician.
c. look up the procedure in a nursing textbook.
d. consult the agency‘s procedure manual and follow the guidelines for the
procedure.
ANS: D
It is always best to follow the agency‘s policies and procedures manual when seeking
information on correct patient procedures. These policies should reflect the current standards
of care and state guidelines. Each nurse is responsible for her own practice. Relying on
another nurse may not always be safe practice. Each nurse is obligated to follow the standards
of care for safe patient care delivery. Physicians are responsible for their own patient care
activity. Nurses may follow safe orders from physicians, but they are also responsible for the
activities that they as nurses are to carry out. Information provided in a nursing textbook is
basic information for general knowledge. Furthermore, the information in a textbook may not
reflect the current standard of care or individual state or hospital policies.
DIF: Cognitive Level: Application OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Physiologic Integrity
8. From the nurse‘s perspective, what measure should be the focus of the health care system to
reduce the rate of infant mortality further?
a. Implementing programs to ensure women‘s early participation in ongoing prenatal
care
b. Increasing the length of stay in a hospital after vaginal birth from 2 to 3 days
c. Expanding the number of neonatal intensive care units (NICUs)
d. Mandating that all pregnant women receive care from an obstetrician
ANS: A
Early prenatal care allows for early diagnosis and appropriate interventions to reduce the rate
of infant mortality. An increased length of stay has been shown to foster improved self-care
and parental education. However, it does not prevent the incidence of leading causes of infant
mortality rates, such as low birth weight. Early prevention and diagnosis reduce the rate of
infant mortality. NICUs offer care to high-risk infants after they are born. Expanding the
number of NICUs would offer better access for high-risk care, but this factor is not the
primary focus for further reduction of infant mortality rates. A mandate that all pregnant
women receive obstetric care would be nearly impossible to enforce. Furthermore, certified
nurse-midwives (CNMs) have demonstrated reliable, safe care for pregnant women.
DIF: Cognitive Level: Comprehension OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
9. Alternative and complementary therapies
a. replace conventional Western modalities of treatment.
b. are used by only a small number of American adults.
c. recognize the value of patients‘ input into their health care.
d. focus primarily on the disease an individual is experiencing.

ANS: C
Many popular alternative healing modalities offer human-centered care based on philosophies
that recognize the value of the patient‘s input and honor the individual‘s beliefs, values, and
desires. Alternative and complementary therapies are part of an integrative approach to health
care. An increasing number of American adults are seeking alternative and complementary
health care options. Alternative healing modalities offer a holistic approach to health, focusing
on the whole person, not just the disease.
DIF: Cognitive Level: Comprehension OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Physiologic Integrity
10. A 38-year-old Hispanic woman delivered a 9-pound, 6-ounce girl vaginally after being in
labor for 43 hours. The baby died 3 days later from sepsis. On what grounds would the
woman potentially have a legitimate legal case for negligence?
a. She is Hispanic.
b. She delivered a girl.
c. The standards of care were not met.
d. She refused fetal monitoring.
ANS: C
Not meeting the standards of care is a legitimate factor for a case of negligence. The patient‘s
race is not a factor for a case of negligence. The infant‘s gender is not a factor for a case of
negligence. Although fetal monitoring is the standard of care, the patient has the right to
refuse treatment. This refusal is not a case for negligence; however, informed consent should
be properly obtained, and the patient should sign an against medical advice form for refusal of
any treatment that is within the standard of care.
DIF: Cognitive Level: Comprehension OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
11. A newly graduated nurse is attempting to understand the reason for increasing health care
spending in the United States. Her research finds that these costs are much higher compared
with other developed countries as a result of
a. a higher rate of obesity among pregnant women.
b. limited access to technology.
c. increased usage of health care services along with lower prices.
d. homogeneity of the population.
ANS: A
Health care is one of the fastest growing sectors of the U.S. economy. Currently, 17.7% of the
gross domestic product is spent on health care. Higher spending in the United States compared
with 12 other industrialized countries is related to higher prices and readily accessible
technology along with greater obesity rates among women. More than one third of women in
the United States are obese. Of the U.S. population, 8.5% is uninsured and has limited access
to health care. Maternal morbidity and mortality are directly related to racial disparities.
DIF: Cognitive Level: Analysis OBJ: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
12. The term used to describe legal and professional responsibility for practice for maternity
nurses is
a. collegiality.
b. ethics.
c. evaluation.
d. accountability.
ANS: D
Accountability refers to legal and professional responsibility for practice. Collegiality refers to

a working relationship with one‘s colleagues. Ethics refers to a code to guide practice.
Evaluation refers to examination of the effectiveness of interventions in relation to expected
outcomes.
DIF: Cognitive Level: Understanding OBJ: Nursing Process: Evaluation
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
13. Through the use of social media technology, nurses can link with other nurses who may share
similar interests, insights about practice, and advocate for patients. The most concerning
pitfall for nurses using this technology is
a. violation of patient privacy and confidentiality.
b. institutions and colleagues may be cast in an unfavorable light.
c. unintended negative consequences for using social media.
d. lack of institutional policy governing online contact.
ANS: A
The most significant pitfall for nurses using this technology is the violation of patient privacy
and confidentiality. Furthermore, institutions and colleagues can be cast in unfavorable lights
with negative consequences for those posting information. Nursing students have been
expelled from school and nurses have been fired or reprimanded by their Board of Nursing for
injudicious posts. The American Nurses Association has published six principles for social
networking and nurses. All institutions should have policies guiding the use of social media,
and nurses should be familiar with these guidelines.
DIF: Cognitive Level: Analysis OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
14. An important development that affects maternity nursing is integrative health care, which
a. seeks to provide the same health care for all racial and ethnic groups.
b. blends complementary and alternative therapies with conventional Western
treatment.
c. focuses on the disease or condition rather than the background of the patient.
d. has been mandated by Congress.
ANS: B
Integrative health care tries to mix the old with the new at the discretion of the patient and
health care providers. Integrative health care is a blending of new and traditional practices.
Integrative health care focuses on the whole person, not just the disease or condition. U.S. law
supports complementary and alternative therapies but does not mandate them.
DIF: Cognitive Level: Understanding OBJ: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance
15. The nurse caring for a pregnant patient should be aware that the U.S. birth rate shows which
trend?
a. Births to unmarried women are more likely to have less favorable outcomes.
b. Birth rates for women 40 to 44 years old are beginning to decline.
c. Cigarette smoking among pregnant women continues to increase.
d. The rates of maternal death owing to racial disparity are elevated in the United
States.
ANS: A
Low-birth-weight infants and preterm birth are more likely because of the large number of
teenagers in the unmarried group. Birth rates for women in their early 40s continue to
increase. Fewer pregnant women smoke. In the United States, there is significant racial
disparity in the rates of maternal death.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart