Search

In Stock

Managment Occupation Health And Safety 5th Edition by Kevin Kelloway – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176502483
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176502485

$28.00

SKU:tb1002482

Managment Occupation Health And Safety 5th Edition by Kevin Kelloway – Test Bank

Chapter 10-Motivating Safety Behaviour at Work
MULTIPLE CHOICE

1. The three types of health and safety program interventions are?
a. engineering, psychological and cultural
b. behavioural, cultural and physical
c. engineering, administrative and behavioural
d. administrative, behavioural and physical

ANS: c
PTS: 1
REF: p.253

2. Sally is the HR director at SmithCorp and she wants to implement a behavioural intervention to improve occupational health and safety. Which of the following represents a behavioural intervention?
a. changing the physical environment
b. changing employee attitudes
c. implementing new policies and procedures
d. designating a safety committee

ANS: b
PTS: 1
REF: p.253

3. Which of the following is a general category of behaviour that contributes to safe working performance?
a. using hazard control systems in the workplace
b. developing administrative policies
c. reducing exposure to hazards
d. using standard operating procedures

ANS: a
PTS: 1
REF: p.245

4. Which of the following equations describes safety performance?
a. Ability × Motivation × Opportunity
b. Ability + Motivation + Opportunity
c. Skill + Knowledge + Ability
d. Skill × Knowledge × Ability

ANS: a
PTS: 1
REF: p.254

5. What is the basic model underlying most applications of behavioural programming in the workplace?
a. Trigger  Behaviour  Reward
b. Trigger  Consequence Behaviour
c. Antecedent  Behaviour  Consequence
d. Antecedent  Behaviour  Reward

ANS: c
PTS: 1
REF: p.256

6. How can behavioural consequences be characterized?
a. as immediate or delayed
b. as minimum or maximum
c. as positive or gratifying
d. as effective or ineffective

ANS: a
PTS: 1
REF: p.256 -257

7. If incentives are to be used, what is it important to ensure?
a. that incentives are tied to behaviours under individual control
b. that incentive programs manipulate behaviour
c. that incentives are used instead of training
d. that feedback is not used as an incentive

ANS: a
PTS: 1
REF: p.257

8. Which of the following does NOT serve as an antecedent to behaviour when considering safety goals?
a. Goals direct attention and action to the desired behaviour.
b. Goals mobilize effort toward actions to achieve the goal.
c. Goals can counter motivate strategies.
d. Goals can increase persistence.

ANS: c
PTS: 1
REF: p.258-259

9. Which of the following factors augment the effectiveness of goal setting?
a. Goals must be easy to achieve.
b. Organizations must be committed to the goals.
c. Goals must be specific.
d. Feedback should only be provided after the goal is achieved

ANS: c
PTS: 1
REF: p.258-259

10. How can an organization best promote a positive safety climate?
a. by having a managerial focus on achieving high productivity
b. by having explicit and enacted policies on safety
c. by setting strict rules
d. by forcing compliance

ANS: b
PTS: 1
REF: p.261

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart