Search

In Stock

Managing Organizational Behaviour in Canada 2nd Edition by Pat R. Sniderman – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176500049
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176500047

$28.00

SKU:tb1002474

Managing Organizational Behaviour in Canada 2nd Edition by Pat R. Sniderman – Test Bank

Chapter 9 Power and Influence

MULTIPLE CHOICE

1. Getting items on the agenda at meetings is a symbol of
a. power.
b. influence.
c. powerlessness.
d. political behaviour.

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 254
OBJ: 1 BLM: Knowledge

2. Bob has the ability to intercede for someone, get placements for favoured employees, exceed budget limitations, and access early information. What does Bob likely have or engage in?
a. power
b. influence
c. powerlessness
d. political behaviour

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 254
OBJ: 1 BLM: Knowledge

3. If a person can affect the thoughts, behaviour, and feelings of another person, she has
a. influence.
b. power.
c. authority.
d. dominance.

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy REF: p. 254
OBJ: 1 BLM: Knowledge

4. French and Raven identified sources of power including expert, coercive, reward, and legitimate. What other source was identified?
a. information control
b. co-optive
c. referent
d. ethical

ANS: C PTS: 1 DIF: Hard REF: p. 255
OBJ: 2 BLM: Knowledge

5. Which of the following is a symptom of powerlessness at the first-line supervisory level?
a. overly close supervision
b. resistance to change
c. protecting one’s turf
d. punishing others

ANS: A PTS: 1 DIF: Hard REF: p. 255
OBJ: 1 BLM: Comprehension

6. Giving someone a job title gives him or her legitimate _____, whereas getting an employee to actually carry out his or her instructions is _____
a. power; influence.
b. influence; authority.
c. influence; power.
d. power; authority.

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 255
OBJ: 2 BLM: Knowledge

7. In a subordinate role, what might you may have over your boss?
a. authority
b. command
c. control
d. influence

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy REF: p. 255
OBJ: 1 BLM: Comprehension

8. A person making a request that arouses your enthusiasm as a result of your values and ideals is using influence tactic of
a. upward appeal.
b. ingratiation.
c. legitimizing.
d. inspirational appeal.

ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 255
OBJ: 6 BLM: Comprehension

9. Seeking the aid of others to persuade you to do something is using the influence tactic of
a. exchange.
b. ingratiation.
c. coalition.
d. consultation.

ANS: C PTS: 1 DIF: Hard REF: p. 255
OBJ: 6 BLM: Comprehension

10. Which of the following is an important aspect of a manager’s exercise of reward power in the determination of employee salary increases?
a. It works only if the worker values the reward.
b. It has no effect on employee performance.
c. The extent of the reward does not affect the manager’s power.
d. It relates to monetary factors only.

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 256
OBJ: 2 BLM: Comprehension

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart