Search

In Stock

Managing Human Behavior In Public And Nonprofit Organizations 4th Edition By Denhardt – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9781483359298
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1483359298

Original price was: $100.00.Current price is: $36.00.

SKU:tb1002465

Managing Human Behavior In Public And Nonprofit Organizations 4th Edition By Denhardt – Test Bank

Chapter 8: Power and Organizational Politics

 

Multiple Choice

 

1. ________ is the potential for influence, whereas ________ is the exercise or use of that influence.
A) Politics; Power
B) Power; Politics
C) Authority; Entitlement
D) Entitlement; Authority

Ans: B

 

2. According to Max Weber, the ________ type of power is where laws and constitutional processes create legitimate authority.
A) Charismatic
B) Non-traditional
C) Legal-rational
D) Traditional

Ans: C

 

3. Which of the following philosophers suggested that authority in organizations should be made more participative?
A) Bierstedt
B) Machiavelli
C) Weber
D) Haire

Ans: D

 

4. Which of the following is NOT a base of power?
A) Coercive power
B) Reward power
C) Valid power
D) Referent power

Ans: C

 

5. Renee is able to influence others by providing positive outcomes and preventing negative ones. What type of power base does she have?
A) Reward power
B) Coercive power
C) Expert power
D) Legitimate power

Ans: A

 

6. Debbie’s supervisor controls assignments, initiates transfers and often gives poor performance evaluations. What type of power is her supervisor exercising?
A) Referent power
B) Coercive power
C) Expert power
D) Legitimate power

Ans: B

 

7. Which of the following is a way in which managers create and maintain power?
A) Doing favors for people
B) Building reputations as experts
C) Reinforcing the perceived dependency of others on managers for rewards, assistance, and protection
D) All of the above

Ans: D

 

8. When the stakes are ________ and resources are ________ power politics can be quite likely.
A) High; limited
B) Low; limited
C) High; unlimited
D) Low; unlimited

Ans: A

 

9. Sarah’s boss tells her that the promotion she desires is contingent on whether she successfully completes an important project. What type of power is her boss exercising?
A) Expert power
B) Overt power
C) Managerial power
D) Covert power

Ans: B

 

10. People with less power can act to equalize or balance power in a relationship by ________ their needs or demands or ________ other people’s alternative sources.
A) Increasing; Increasing
B) Increasing; Decreasing
C) Decreasing; Decreasing
D) Decreasing; Increasing

Ans: C

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart