Search

In Stock

Managing Diversity 3rd Edition By Barak – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1452242232
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1452242231

Original price was: $89.00.Current price is: $33.00.

SKU:tb1002463

Managing Diversity 3rd Edition By Barak – Test Bank

Chapter 8: Culture and Communication in the Global Workplace

Multiple Choice

1. “Culture consists of patterns, explicit or implicit, of and for behaviorally acquired and transmitted by symbols, constituting the distinctive achievements of human groups, including their embodiments in artifacts; the essential core of culture consists of traditional (historically derived and selected) ideas and especially their attached values; culture systems may, on the one hand, be considered as products of action, on the other as conditioning elements of further action.”

This definition of culture was proposed by______________ after analyzing 160 definitions of the concept of culture.

A) Kroeber and Kluckhohn (1952)
B) Geer Hofstede (1980)
C) Inkels and Levinson (1969)
D) Pekerti and Thomas (2003)

Ans: A
Page: 176

2. Hofstede (1980) presented a statistical analysis of about 117,000 questionnaires collected in 1967 and 1973 from employees working in IBM subsidiaries in 40 different countries. The most important result of this analysis was a theoretical formulation of value dimensions for representing differences among national cultures, which consists of:

A) Power distance
B) Masculinity/feminity
C) Uncertainty avoidance
D) Individual-collectivism
E) All of the above

Ans: E
Page: 177

3. Which statement is true about an individualist society?

A) People are expected to act in their own interests
B) The relationship between employees and employers is based on complementing self-interests
C) Employers’ decisions related to hiring and promotions are expected to be based on skills, achievements, and merit
D) All of the above

Ans: D
Page: 180

4. Broadly defined, communication is multidimensional and relates to three types of goals – instrumental goals, relational goals, and ______________ goals.

A) Active
B) Identity
C) Social
D) Personal

Ans: B
Page: 187

5. The fifth dimension, or axis, that was introduced later to examine culture in different countries was __________________.

A) Long- verses short- term orientation
B) Avoidance of uncertainty
C) Power distance
D) Masculinity vs. feminity

Ans: A
Page: 177

6. When the original intent of the person transmitting the message is different from the meaning that is received by the other person, it is called __________.

A) Communication
B) Verbal theory
C) Miscommunication
D) Cross-sectional communication

Ans: C
Page: 189

7. The ability to identify, understand, and apply the communicative behaviors of members of the other groups is referred to as _________________________.

A) Cultural communication
B) Language fluency
C) Verbal communication
D) Cultural fluency

Ans: D
Page: 190

8. Geert Hofstede’s multinational study examining national cultures was criticized for:

A) Outdated definitions of culture
B) Small sample sizes
C) Its lack of scientific rigor and cultural bias
D) Exclusion of certain ethnic and racial groups

Ans: C
Page: 177

9. Which statement is not true about collectivist societies?

A) People are born into extended families or in-groups, which contribute to protect the in exchange for loyalty.
B) People are expected to act in their own interests.
C) There are mutual obligations with strong loyalty on the part of the employee connected to an employer’s commitment for protection and security in return.
D) Relationships between the employer and employees in the workplace is seen as a family relationship.

Ans: B
Page: 179

10. Based on Hofstede’s work, countries who have large power distance include:

A) Austria
B) Israel
C) Guatamala
D) All of the above

Ans: C
Page: 178

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart