Search

In Stock

Living in the Environment 18th Edition by by G. Tyler Miller – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1133940137
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133940135

$30.00

Compare
SKU:tb1002302

Living in the Environment 18th Edition by by G. Tyler Miller – Test Bank

Chapter 08

1. Which of the following are the two greatest long-term threats to coral reefs?
a. ocean acidification and overfishing
b. damage by divers and predation
c. climate change and acidification
d. erosion and sea-level rise
e. climate change and predation
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 8-0 Core Case Study: Why Should We Care about Coral Reefs?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
NOTES: New
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

2. Since the 1950s, _____________ of the world’s shallow coral reefs have been destroyed.
a. 75%
b. 50%
c. 35%
d. 22%
e. 10%
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 8-0 Core Case Study: Why Should We Care about Coral Reefs?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
NOTES: Modified
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

3. Although they only occupy 0.2% of the ocean floor, coral reefs provide many benefits. Which of the following is not one of these?
a. They provide significant free oxygen.
b. They serve as natural barriers.
c. They protect coastlines from erosion.
d. They provide habitats for one-quarter of all marine organisms.
e. They provide one-tenth of the global fish catch.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 8-0 Core Case Study: Why Should We Care about Coral Reefs?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
NOTES: Modified
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

4. If you find a new species of algae floating on the surface of a coastal zone, you would likely consider it a type of ____.
a. benthos
b. zooplankton
c. nekton
d. phytoplankton
e. ultraplankton
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

5. A jellyfish would be considered a type of ____.
a. benthos
b. zooplankton
c. nekton
d. phytoplankton
e. ultraplankton
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

6. Oysters, sea stars, and lobsters would be considered what type of organism?
a. phytoplankton
b. zooplankton
c. nekton
d. benthos
e. decomposers
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

7. Strongly swimming consumers are most likely to be ____.
a. phytoplankton
b. zooplankton
c. nekton
d. benthos
e. decomposers
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

8. On a fishing boat, someone catches a swordfish. As a biologist, you would consider this organism a type of ____.
a. phytoplankton
b. zooplankton
c. nekton
d. benthos
e. decomposer
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Apply
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

9. Several key factors help to determine the types and numbers of organisms found in the various layers of both freshwater and marine systems. What is not one of these?
a. algal bloom
b. availability of nutrients
c. temperature
d. dissolved oxygen levels
e. availability of food
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

10. The single ocean on the earth is divided into four parts by the continents. Which of the following is not one of those parts?
a. Atlantic
b. Arctic
c. Baltic
d. Indian
e. Pacific
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 8-1 What Is the General Nature of Aquatic Systems?
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
KEYWORDS: Bloom’s: Remember
DATE CREATED: 12/23/2013 8:52 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2013 8:52 AM

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart