Search

In Stock

Lehninger Principles of Biochemistry 5th Edition by David L. Nelson-Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1429222638
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1429222631

$30.00

SKU:tb1002293

Lehninger Principles of Biochemistry 5th Edition by David L. Nelson-Test Bank

Chapter 7 Carbohydrates and Glycobiology

 

Multiple Choice Questions

1. Monosaccharides and disaccharides
Page: 236 Difficulty: 1 Ans: C
To possess optical activity, a compound must be:

A) a carbohydrate.
B) a hexose.
C) asymmetric.
D) colored.
E) D-glucose.

2. Monosaccharides and disaccharides
Page: 237 Difficulty: 2 Ans: B
Which of the following monosaccharides is not an aldose?

A) erythrose
B) fructose
C) glucose
D) glyceraldehyde
E) ribose

3. Monosaccharides and disaccharides
Page: 236 Difficulty: 2 Ans: C
The reference compound for naming D and L isomers of sugars is:

A) fructose.
B) glucose.
C) glyceraldehyde.
D) ribose.
E) sucrose.

4. Monosaccharides and disaccharides
Page: 238 Difficulty: 2 Ans: D
When two carbohydrates are epimers:

A) one is a pyranose, the other a furanose.
B) one is an aldose, the other a ketose.
C) they differ in length by one carbon.
D) they differ only in the configuration around one carbon atom.
E) they rotate plane-polarized light in the same direction.

 

 

5. Monosaccharides and disaccharides
Page: 238 Difficulty: 2 Ans: B
Which of the following is an epimeric pair?

A) D-glucose and D-glucosamine
B) D-glucose and D-mannose
C) D-glucose and L-glucose
D) D-lactose and D-sucrose
E) L-mannose and L-fructose

6. Monosaccharides and disaccharides
Page: 239 Difficulty: 2 Ans: D
Which of following is an anomeric pair?

A) D-glucose and D-fructose
B) D-glucose and L-fructose
C) D-glucose and L-glucose
D) -D-glucose and -D-glucose
E) -D-glucose and -L-glucose

7. Monosaccharides and disaccharides
Page: 239 Difficulty: 2 Ans: C
When the linear form of glucose cyclizes, the product is a(n):

A) anhydride.
B) glycoside.
C) hemiacetal.
D) lactone.
E) oligosaccharide.

8. Monosaccharides and disaccharides
Page: 239 Difficulty: 2 Ans: E
Which of the following pairs is interconverted in the process of mutarotation?

A) D-glucose and D-fructose
B) D-glucose and D-galactose
C) D-glucose and D-glucosamine
D) D-glucose and L-glucose
E) -D-glucose and -D-glucose

9. Monosaccharides and disaccharides
Page: 241 Difficulty: 2 Ans: E
Which of the following is not a reducing sugar?

A) Fructose
B) Glucose
C) Glyceraldehyde
D) Ribose
E) Sucrose

10. Monosaccharides and disaccharides
Pages: 240-241 Difficulty: 1 Ans: C
Which of the following monosaccharides is not a carboxylic acid?

A) 6-phospho-gluconate
B) gluconate
C) glucose
D) glucuronate
E) muramic acid

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart