Search

In Stock

Legal Research, Analysis, and Writing 4th Edition by William H. Putman – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305948378
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305948372

$30.00

Compare
SKU:tb1002292

Legal Research, Analysis, and Writing 4th Edition by William H. Putman – Test Bank

Chapter 10

1. The most difficult task that a researcher faces when engaging in legal analysis is to correctly identify the key facts.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: See “Introduction”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
OTHER: Bloom’s: Remembering

2. The identification of the issue determines which direction the research will take.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: See “Introduction”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
OTHER: Bloom’s: Remembering

3. If the issue is misidentified, malpractice may result, because the client is billed for a service not requested.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: See “Introduction”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
OTHER: Bloom’s: Remembering

4. In the broadest sense, the issue is the precise legal question raised by the specific facts of the dispute.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: See “Definition and Types”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-1 – Understand what a legal issue is and the various types of issues.
OTHER: Bloom’s: Remembering

5. “Does State Code § 231 govern garage sales held on private property?” is an example of a question of how the law applies.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: See “Definition and Types”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-1 – Understand what a legal issue is and the various types of issues.
OTHER: Bloom’s: Understanding

6. An issue is composed of three elements.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: See “Elements”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-2 – Understand the elements of an issue.
OTHER: Bloom’s: Remembering

7. The applicable law component of an issue may be a constitutional provision or a common law doctrine.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: See “Elements”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-2 – Understand the elements of an issue.
OTHER: Bloom’s: Remembering

8. The facts component of an issue is composed of the key facts and sufficient background facts to identify the context of the dispute.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: See “Elements”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-2 – Understand the elements of an issue.
OTHER: Bloom’s: Remembering

9. “Under the holographic will statute, § 3951, is a will valid if it is handwritten by a neighbor at the testator’s direction?” is an example of a narrow statement of an issue.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: See “Elements”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-2 – Understand the elements of an issue.
OTHER: Bloom’s: Understanding

10. A narrow statement of the issue fails to inform the researcher of the specific factual context of the dispute.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: See “Elements”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
LEARNING OBJECTIVES: LRAW.PUTM.18.10-2 – Understand the elements of an issue.
OTHER: Bloom’s: Remembering

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart