Search

In Stock

Learning and Behavior 7th Edition by James E. Mazur – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0205246443
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205246441

Original price was: $80.00.Current price is: $30.00.

SKU:tb1002283

Learning and Behavior 7th Edition by James E. Mazur – Test Bank

CHAPTER 6

REINFORCEMENT SCHEDULES: EXPERIMENTAL ANALYSES AND APPLICATIONS

1. In a cumulative record, a straight diagonal line, going up from left to right, indicates
a. no responding
b. an increasing response rate
c. a steady response rate
d. a decreasing response rate
Page(s): 128 Type: factual
Answer: c

2. Playing the lottery is an example of behavior maintained by a
a. fixed ratio schedule c. variable-interval schedule
b. variable ratio schedule d. concurrent schedule
Page(s): 130 Type: conceptual
Answer: b

3. If a parent gives a child a special privilege every time the child successfully completes five homework assignments, this is an example of a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 129 Type: applied
Answer: a

4. In a fixed interval 60 second schedule, the delivery of a reinforcer
a. depends only on the passage of time
b. occurs only if the subject responds rapidly
c. requires at least one response
d. always occurs precisely 60 seconds after the last reinforcer
Page(s): 131 Type: factual
Answer: c

5. In a random ratio 60 schedule, the maximum number of responses that might be required for reinforcement is
a. 60 c. 180
b. 120 d. not predictable
Page(s): 130 Type: conceptual
Answer: d

6. An accelerating pattern of responding is most typical of behavior on a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 131 Type: factual
Answer: c

7. A stop and go pattern of responding is most typical of performance on a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 128-129 Type: factual
Answer: a

8. If a telemarketer makes many call and occasionally gets someone to buy his product, this is an example of a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 131-132 Type: applied
Answer: b
9. Rapid, steady responding is most typical of performance on a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 1431-132 Type: factual
Answer: b

10. If a person working at her computer keeps checking her email and occasionally gets a message from a friend, this is similar to a
a. fixed ratio schedule c. fixed-interval schedule
b. variable ratio schedule d. variable-interval schedule
Page(s): 133 Type: applied
Answer: d

11. A chained schedule of reinforcement always makes use of
a. two or more distinctly different responses
b. two or more distinctly different discriminative stimuli
c. two or more primary reinforcers
d. all of the above
Page(s): 134-135 Type: factual
Answer: b

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart