Search

In Stock

Leadership Theory Application And Skill Development 6th Edition by Lussier – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285866355
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285866352

$30.00

SKU:tb1002280

Leadership Theory Application And Skill Development 6th Edition by Lussier – Test Bank

Chapter 10

1. All organizations have a culture.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 359
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension

2. Organizational culture gives identity to an organization.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 359
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

3. Culture is the aggregate of beliefs, norms, attitudes, values, assumptions, and ways of doing things that is shared by members of an organization and taught to new members.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 359
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

4. Organizational culture can provide internal unity by defining a normative order that serves as a source of consistent behavior inside an organization.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 360
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Leadership Principles – Other management specific knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

5. Having the right culture does guarantee that an organization will respond quickly to rapidly changing environmental conditions in the market place. There has to be a management-strategy fit for performance to be optimized.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: requires a strategy-culture fit.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 361
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Leadership Principles – Other management specific knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

6. Culture has two important functions in that it creates external unity and helps the organization adapt to the internal environment.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Culture creates internal unity and helps the organization respond to the external environment.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 360
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

7. Culture is a social control mechanism.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 360
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-01 – LO: 10-01
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

8. The strength of any culture depends on the degree to which a set of norms and values are widely shared and strongly held throughout the organization.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 362
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-02 – LO: 10-02
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

9. A strong culture is one that offers a variable values system that encourages employees’ freedom of expression through a variety of behaviors.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Members whose values do not match the cultural values, will be forced out or quit.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 362
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-02 – LO: 10-02
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Group Dynamics – Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

10. Apecure Corporation is a company where managers, not employees are expected to know all of the answers to problems and is focused on primarily internal operations, ignoring changing external conditions. This is an example of insular thinking.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 362
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.10-02 – LO: 10-02
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – IL – DISC: Leadership Principles – Other management specific knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic – Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart