Search

In Stock

Law and Ethics in the Business Environment 8th Edition by Terry Halbert – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285428560
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285428567

$28.00

SKU:tb1002262

Law and Ethics in the Business Environment 8th Edition by Terry Halbert – Test Bank

LAW & ETHICS IN THE BUSINESS ENVIRONMENT 8e
Test Bank
CHAPTER 6
Environmental Law and Justice: Responsibility and Survival
Questions
1. Which piece of legislation was passed first?
a. The Clean Water Act
b. The Resource Conservation and Recovery Act
c. The Clean Air Act
d. The Comprehensive Environmental Response, Compensation, and Liability Act
ANSWER: C PAGE: 215

2. Under the ___________ plan, the EPA auctions a set number of sulfur dioxide emission allowances annually, with each allowance permitting one ton of emissions.
a. allocation of resources
b. tradeable permit
c. green capitalism
d. shareholder activism
ANSWER: B PAGE: 216

3. The Kyoto Protocol is an international treaty to reduce greenhouse admissions, signed by over 200 countries including the United States.
I. True
II. False
ANSWER: B PAGE: 217
4. According to MIT professor Layzer, the lobbyists for the energy corporations have used which of the following tactics to avoid stricter regulation?
I. Portray the science of global warming as uncertain and debatable
II. Focus on the financial costs of regulation
III. Provide Senators and Representatives with financial incentives to vote against regulation
IV. Portray the environmentalists as extremists and a vocal minority.
a. I and II
b. I, II and III
c. I and III
d. I, II and IV
ANSWER: D PAGE: 218 – 220
5. When environmentalists recognized that politicians were not going to pass stricter legislation and regulations, they changed their tactics to force change. According to the Layzer article in the chapter, these new tactics included:
I. Eco-terrorism – bombing pipelines and factories.
II. Collaboration with businesses – create partnerships to improve environmental impacts.
III. Public relations campaigns – go public with their accusations and encourage consumers to demand change.
IV. Work internally through shareholders to try to change corporate disclosures
a. I and II
b. II and III
c. III and IV
d. II, III and IV.

ANSWER: D PAGE: 218 – 220
6. A “green tax” uses government taxing power to benefit the environment.
a. True
b. False
ANSWER: A PAGE: 221

7. According to John Locke, the purpose of government is to institute restraints to protect property rights.
a. True
b. False
ANSWER: B PAGE: 223

8. The power of the U.S. Government to take property from a private individual and use it for public purposes is:
a. Due Process
b. Equal Protection
c. Eminent Domain
d. Suffrage
ANSWER: C PAGE: 226

9. According to Alice Kaswan, environmental justice has had:
a. an extreme impact on environmental law
b. a significant impact on environmental law
c. a modest impact on environmental law
d. no impact on environmental law
ANSWER: C PAGE: 235
10. According to Carmen G. Gonzalez, people go hungry because:
a. there is not enough food available
b. people are too poor to grow food
c. Both a. and b.
d. Neither a. nor b.
ANSWER: B PAGE: 239

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart