Search

In Stock

Introduction to Criminal Justice 14th Edition by Larry J. Siegel – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285069013
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285069012

Original price was: $89.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002572

Introduction to Criminal Justice 14th Edition by Larry J. Siegel – Test Bank

Chapter 6—The Police: Organization, Role, and Function

MULTIPLE CHOICE

1. Most police agencies are organized in a (n) ______ manner.
A. Cooperative and democratic
B. Corporate and businesslike
C. Hierarchical
D. Egalitarian

ANS: C REF: p. 196 OBJ: 1

2. How do most municipal police departments determine promotion eligibility?
A. Testing
B. Physical agility
C. Arrest performance
D. Time-in-rank

ANS: D REF: p. 197 OBJ: 1

3. The promotion system currently used in police departments often discourages the:
A. Recruitment and hiring of college-educated officers
B. Recruitment and hiring of minority officers
C. Hiring of experienced officers from other departments
D. Use of a military-like organizational structure

ANS: C REF: p. 197-198 OBJ: 1

4. Which of the following is not a program or policy to try to improve patrol effectiveness?
A. Rapid response
B. Targeting of specific crimes
C. Aggressive patrol
D. Decrease the number of arrests

ANS: D REF: p. 201-204 OBJ: 3

5. Which of the following is not one of the major purposes of police patrol?
A. Deterring crime through police presence
B. Aiding individuals who cannot help themselves
C. Facilitating the movement of traffic and people
D. Issuing arrest warrants

ANS: D REF: p. 199-200 OBJ: 2

 

6. While police patrol has many objectives, most police experts agree that the majority of police patrol efforts are devoted to:
A. Crime fighting
B. Order maintenance
C. Responding to emergencies
D. Deterring crime

ANS: B REF: p. 200 OBJ: 2

7. The goal of the Kansas City Patrol Study was to evaluate:
A. The effectiveness of different patrol models
B. Police use of force standards
C. Command and control structures
D. The time-in-rank system of promotion

ANS: A REF: p. 200 OBJ: 2

8. What was the principal finding of the Kansas City Patrol Study?
A. The type of patrol model adopted has significant impact on crime.
B. There is little evidence to suggest that increased police patrol deters crime.
C. Patrol techniques can have a significant impact on citizen’s attitudes.
D. Patrol techniques can significantly impact citizen’s satisfaction with police.

ANS: B REF: p. 200 OBJ: 2

9. Which of the following is not a criticism of in-car police cameras?
A. Accountability of officers
B. Reliance on the camera
C. Too much information
D. Stress and job performance

ANS: A REF: p. 205 OBJ: 2

10. Police stopping motorists to issue citations and aggressively arresting suspicious persons is an example of what type of policing?
A. Proactive
B. Neighborhood

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart