Search

In Stock

Introduction To Basic Chemistry, 7Th International Edition by Steven Zumdahl – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 053873664X
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0538736640

Original price was: $90.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002560

Introduction To Basic Chemistry, 7Th International Edition by Steven Zumdahl – Test Bank

Chapter 11 – Modern Atomic Theory

1. True or false? The frequency of the wave is the distance between two consecutive wave peaks.

ANS: F PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation MSC: general chemistry

2. True or false? The speed of a wave indicates how fast a given peak travels through water.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation MSC: general chemistry

3. True or false? The frequency of the wave indicates how many wave peaks pass a certain point per given time period.

ANS: T PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation MSC: general chemistry

4. True or false? A packet of energy of electromagnetic radiation is called a neutron.

ANS: F PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: quantum effects and photons | photoelectric effect MSC: general chemistry

5. We usually use the term ____ for all forms of electromagnetic radiation.
a. energy
b. photons
c. radiation
d. light
e. none of these

ANS: D PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation | electromagnetic spectrum MSC: general chemistry

6. The form of EMR that has more energy per photon than ultraviolet rays but less energy per photon than gamma rays is
a. microwaves
b. radio waves
c. X rays
d. infrared rays
e. none of these

ANS: C PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation | electromagnetic spectrum MSC: general chemistry

7. The form of EMR that has less energy per photon than infrared rays but more energy per photon than radio waves is
a. microwaves
b. ultraviolet
c. gamma rays
d. X rays
e. none of these

ANS: A PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation | electromagnetic spectrum MSC: general chemistry

8. Which color of visible light has the most energy per photon?
a. violet
b. blue
c. green
d. yellow
e. red

ANS: A PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation | electromagnetic spectrum MSC: general chemistry

9. Which color of visible light has the least amount of energy per photon?
a. violet
b. blue
c. green
d. yellow
e. red

ANS: E PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: electromagnetic radiation | electromagnetic spectrum MSC: general chemistry

10. When an electron in the ground state absorbs energy, it goes to a(n) ____ state.
a. excited
b. lower
c. frenetic
d. ionic
e. stable

ANS: A PTS: 1 DIF: easy TOP: atomic theory | light
KEY: Bohr theory | Bohr’s postulates MSC: general chemistry

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart