Search

In Stock

Information Technology Project Management 8th Edition By Kathy – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant Download

$27.00

Compare
SKU:tb10001

Information Technology Project Management 8th Edition By Kathy – Test Bank

True / False

1. Project managers should lead projects in isolation in order to truly serve the needs of the organization.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Even though projects are temporary and intended to provide a unique product or service, you cannot run projects in isolation. If project managers lead projects in isolation, it is unlikely that they will ever truly serve the needs of the organization.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.45

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

 

2. Using a systems approach is critical to successful project management.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p. 45

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

 

3. Systems analysis addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining, and modifying a system.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Systems management addresses the business, technological, and organizational issues associated with creating, maintaining,and modifying a system.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p. 45

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

4. Project managers and their teams must keep in mind the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization instead of focusing on the immediate concerns of the project.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: Although it is easier to focus on the immediate and sometimes narrow concerns of a particular project, project managers and other staff must keep in mind the effects of any project on the interests and needs of the entire system or organization.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.46

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

 

5. When you separate business and organizational issues from project management planning, you do a better job of ensuring project success.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: When you integrate business and organizational issues into project management planning and look at projects as a series of interrelated phases, you do a better job of ensuring project success.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.47

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.9 – LO: 2-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   A Systems View of Project Management

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

6. According to the symbolic frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: The symbolic frame focuses on symbols and meanings. In this frame, the most important aspect of any event in an organization is not what actually happened, but what it means.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.48

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

7. Most colleges and universities have very strong functional organizations.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.49

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

8. An organization that uses a project organizational structure earns their revenue primarily from performing projects for other groups under contract.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project organizational structure is hierarchical, but instead of functional managers or vice presidents reporting to the CEO, program managers report to the CEO. Their staffs have a variety of skills needed to complete the projects within their programs. An organization that uses this structure earns its revenue primarily from performing projects for other groups under contract.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.50

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

9. Project managers in matrix organizations have staff from various functional areas working on their projects.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: Project managers in matrix organizations have staff from various functional areas working on their projects.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p. 50

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

10. The project organizational structure is the most efficient choice for most IT projects.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: The project organizational structure is often inefficient for the company as a whole.  Assigning full-time staff to a project often creates under-utilization and misallocation of staff resources.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p. 51

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

11. Most people believe that the underlying causes of many companies’ problems can be traced to its organizational structure.

a.  True

b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Organizational culture is very powerful, and many people believe the underlying causes of many companies’ problems are not in the organizational structure or staff; they are in the culture.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.51

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

12. The same organization can have different subcultures.

a.  True

b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: It is also important to note that the same organization can have different subcultures. The IT department may have a different organizational culture than the finance department, for example.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.51

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.10 – LO: 2-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   Understanding Organizations

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart