Search

In Stock

Human Relations Interpersonal Job-Oriented Skills 12th Edition DuBrin Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0133506827
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133506822

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002506

Human Relations Interpersonal Job-Oriented Skills 12th Edition DuBrin Test Bank

Human Relations: Interpersonal Job-Oriented Skills, 12e (DuBrin)
Chapter 7 Group Problem Solving

7.1 Multiple Choice Questions

1) Research conducted with problem-solving groups indicated that collective intelligence
A) goes beyond the problem-solving ability of individual members.
B) tends to be lowered as more women join the group.
C) tends to be lowered when the social sensitivity of group members is high.
D) tends to increase when members frequently talk at the same time.
Answer: A
LO: 1
AACSB: Interpersonal relations and teamwork

2) You know that you are using the political decision model during group decision making when you
A) search for the most democratic solution to the problem.
B) search for the most technically correct solution to the problem.
C) attempt to satisfy your own interests.
D) attempt to do what is best for the group.
Answer: C
LO: 1
AACSB: Application of knowledge

3) During decision making, a blind spot will often lead to
A) multiple analyses of the alternatives.
B) hesitancy in coming to a conclusion.
C) an over-emphasis on rational analysis.
D) distorted vision and impaired judgment.
Answer: D
LO: 1
AACSB: Application of knowledge

4) Two major contributors to political decision making are
A) concern for the welfare of others and being ethical.
B) greed and gluttony.
C) the search for being objective and rational.
D) the desires to be fair and just.
Answer: B
LO: 1
AACSB: Application of knowledge

5) An advantage of group problem solving is that if often leads to
A) better acceptance of the decision.
B) more rapid decisions than individual problem solving.
C) political approaches to decision making.
D) low commitment to implementing the decision.
Answer: A
LO: 2
AACSB: Application of knowledge
6) The decision-making step in which the group comes to agreement on the nature of the problem is called
A) identify the problem.
B) analyze the cause.
C) search for alternative solutions.
D) clarify the problem.
Answer: D
LO: 2
AACSB: Application of knowledge

7) Ben is the supervisor of a group of commercial debt collectors who have high collective efficacy. We can therefore anticipate that Ben’s group will
A) be confident when faced with a tough collection problem.
B) use heavy-handed tactics in attempting to collect money.
C) suffer a self-confidence problem from time to time.
D) become ineffective under high pressure.
Answer: A
LO: 2
AACSB: Application of knowledge

8) A study showed that disagreeing about major issues can lead to positive outcomes for the group when the
A) team leader explains that disagreement will not be tolerated.
B) dissenters feel they have the freedom to express doubt.
C) dissenters are paid a small bonus to keep quiet.
D) rest of the group pokes fun at the dissenters.
Answer: B
LO: 2
AACSB: Interpersonal relations and teamwork

9) Dissension within the group tends not to lower group performance when
A) the dissenters play the devil’s advocate.
B) the rest of the group quickly votes on the best alternative.
C) the team leader instructs the dissenters to be quiet.
D) the dissenters want to work collaboratively despite their disagreement.
Answer: D
LO: 2
AACSB: Interpersonal relations and teamwork

10) A study indicated that when a team takes the time to debate the issues,
A) team leadership usually changes hands.
B) considerable conflict arises within the group.
C) a suboptimal decision is more likely to be reached.
D) an optimal decision is more likely to be reached.
Answer: D
LO: 2
AACSB: Application of knowledge

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart