Search

In Stock

Human Nutrition Science for Healthy Living 2Nd Edition By Tammy Stephenson -Test Bank

Instant delivery only

$28.00

SKU:tb10007

Human Nutrition Science for Healthy Living 2Nd Edition By Tammy Stephenson -Test Bank

1) Proteins ________.

  1. A) are comprised of amino acids
  2. B) have phosphorus in their chemical structures
  3. C) provide 7 kcal/g
  4. D) are stored as glycogen in the body

Answer: A

Section: 07.01

Topic: Proteins

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.01.01 Name the elements that are found in all proteins.

Accessibility: Keyboard Navigation

2) Compared to a triglyceride molecule, an amino acid molecule ________.

  1. A) is comprised of glucose units
  2. B) has nitrogen in its chemical structure
  3. C) provides more energy
  4. D) has three fatty acids attached to a glycerol

Answer: B

Section: 07.01

Topic: Proteins

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.01.01 Name the elements that are found in all proteins.

Accessibility: Keyboard Navigation

3) The body uses proteins to make ________.

  1. A) certain hormones
  2. B) trans fats
  3. C) magnesium ions
  4. D) calcium carbonate

Answer: A

Section: 07.01

Topic: Proteins; Nutrient functions

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.01.02 List the primary functions of proteins in the body.

Accessibility: Keyboard Navigation

4) Which of the following statements is true?

  1. A) All hormones are proteins.
  2. B) Protein is the primary energy source for the human body.
  3. C) Certain proteins transport nutrients and oxygen in the bloodstream.
  4. D) Proteins are a major component of starch molecules.

Answer: C

Section: 07.01

Topic: Proteins; Nutrient functions

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.01.02 List the primary functions of proteins in the body.

Accessibility: Keyboard Navigation

5) Every amino acid has ________ in its chemical structure.

  1. A) potassium
  2. B) chloride
  3. C) nitrogen
  4. D) iron

Answer: C

Section: 07.02

Topic: Proteins; Nutritional biochemistry

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.02.01 Describe the basic chemical structure of an amino acid.

Accessibility: Keyboard Navigation

6) An amino acid does not contain a(n) ________.

  1. A) fatty acid group
  2. B) acid group
  3. C) amino group
  4. D) carbon skeleton

Answer: A

Section: 07.02

Topic: Proteins

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.02.01 Describe the basic chemical structure of an amino acid.

Accessibility: Keyboard Navigation

7) Which of the following amino acids can be made by the human body?

  1. A) Alanine
  2. B) Phenylalanine
  3. C) Leucine
  4. D) Valine

Answer: A

Section: 07.02

Topic: Proteins; Essential amino acids

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.02.02 Distinguish between essential, conditionally essential, and nonessential amino acids.

Accessibility: Keyboard Navigation

8) A team of food scientists wants to develop a formula diet for newborns that is a nutritionally complete food that replaces human milk. To support normal infant development, the formula must have ________ as an ingredient.

  1. A) tryptophan
  2. B) glutamic acid
  3. C) taurine
  4. D) aspartic acid

Answer: A

Section: 07.02

Topic: Proteins; Essential amino acids; Nutrient functions

Bloom’s: 2. Understand

Learning Outcome: 07.02.02 Distinguish between essential, conditionally essential, and nonessential amino acids.

Accessibility: Keyboard Navigation

9) A/an ________ amino acid is one that is normally nonessential, but becomes essential under certain conditions.

  1. A) conditionally essential
  2. B) essential
  3. C) dispensable
  4. D) indespensable

Answer: A

Section: 07.02

Topic: Proteins; Essential amino acids; Dietary requirements

Bloom’s: 2. Understand

Learning Outcome: 07.02.02 Distinguish between essential, conditionally essential, and nonessential amino acids.

Accessibility: Keyboard Navigation

10) Which of the following is considered an essential amino acid?

  1. A) Methionine
  2. B) Alanine
  3. C) Cysteine
  4. D) Serine

Answer: A

Section: 07.02

Topic: Proteins; Essential amino acids

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.02.02 Distinguish between essential, conditionally essential, and nonessential amino acids.

Accessibility: Keyboard Navigation

11) The chemical attraction between the acid group of one amino acid and the amino group of another amino acid can form a ________.

  1. A) peptide bond
  2. B) fatty acid chain
  3. C) glycosidic linkage
  4. D) partially-hydrogenated protein

Answer: A

Section: 07.03

Topic: Proteins; Protein synthesis and organization

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.03.01 Explain the basic steps of protein synthesis.

Accessibility: Keyboard Navigation

12) A dipeptide is formed when two amino acids bond through a ________ reaction.

  1. A) condensation
  2. B) hydrolysis
  3. C) enzymatic
  4. D) aminopeptidase

Answer: A

Section: 07.03

Topic: Proteins; Protein synthesis and organization

Bloom’s: 2. Understand

Learning Outcome: 07.03.01 Explain the basic steps of protein synthesis.

Accessibility: Keyboard Navigation

13) Instructions for making proteins are coded in a cell’s ________.

  1. A) plasma membrane
  2. B) golgi apparatus
  3. C) DNA
  4. D) ribosomes

Answer: C

Section: 07.03

Topic: Proteins; Protein synthesis and organization; Metabolism

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.03.01 Explain the basic steps of protein synthesis.

Accessibility: Keyboard Navigation

14) Secondary structure refers to the structure of protein comprised of two or more polypeptide chains arranged together in a unique manner.

Answer: FALSE

Section: 07.03

Topic: Proteins; Protein synthesis and organization

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.03.02 Compare the primary, secondary, tertiary, and quaternary structures of a protein.

Accessibility: Keyboard Navigation

15) Tertiary structure is a protein’s final three-dimensional form.

Answer: TRUE

Section: 07.03

Topic: Proteins; Protein synthesis and organization

Bloom’s: 1. Remember

Learning Outcome: 07.03.02 Compare the primary, secondary, tertiary, and quaternary structures of a protein.

Accessibility: Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart