Search

In Stock

Human Development A Life-Span View 7th Edition by Robert V. Kail – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 130511664X
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305116641

$28.00

Compare
SKU:tb1001825

Human Development A Life-Span View 7th Edition by Robert V. Kail – Test Bank

1. Fifty-year-old Esmeralda has been a heavy smoker since her youth. In addition, she lives in a sunny climate and always has a deep tan. You would expect that she has ____ than most other people her age.
a. more gray hair

b. a larger middle-aged bulge

c. more wrinkles

d. less hair

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.1 – How does appearance change in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

2. The metabolic slowdown common to individuals in their early 30s and mid-50s will lead to ____ in many males.
a. gray hair

b. a middle-aged bulge

c. wrinkles

d. hair loss

ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.1 – How does appearance change in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

3. Osteoporosis is best thought of as involving a loss of bone
a. brittleness.
b. porousness.
c. hormones.

d. mass.
ANSWER: d
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

4. As Dr. Benton is looking at an X-ray of bones in your leg, his comment, ____, would indicate that you may have osteoporosis.
a. “I see less mass than normal”

b. “I see excessive encapsulation”

c. “I see a significant increase in density”
d. “I see very little plaque”

ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

5. Who is at the greatest risk of currently experiencing osteoporosis?
a. Martha, who is a 20-year-old female
b. George, who is a 30-year-old male
c. Mary, who is a 60-year-old female
d. Abe, who is a 70-year-old male

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

6. ____ is the leading cause of broken bones in older women.
a. Osteoarthritis

b. Rheumatoid arthritis
c. Osteoporosis

d. Car accidents

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

7. Forty-five-year-old Marilyn, who is very concerned about osteoporosis, seeks medical advice from her physician. Which advice would her physician be least likely to give?
a. “Let’s try increasing your alcohol consumption.”
b. “Let’s try increasing your estrogen level.”

c. “Let’s try increasing your exercise rate.”

d. “Let’s try increasing your calcium consumption.”
ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

8. The rate of osteoporosis is directly affected by the metabolism rate of vitamin
a. A.
b. B.

c. C.

d. D.
ANSWER: d
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

9. Connie is a knowledgeable individual so when her physician tells her that she will be put on a biophosphonate, Connie realizes that she most likely has
a. menopause.

b. high blood pressure.
c. cancer.

d. osteoporosis.

ANSWER: d
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

10. Which is best characterized as a “wear-and-tear” disease?
a. Osteoporosis

b. Osteoarthritis

c. Rheumatoid arthritis
d. Menopause

ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Thinking Critically

11. Sixty-year-old Wendell is being examined by his physician. Wendell’s symptoms include joint pain that has gradually increased. When his doctor says, “Your pain is due to the damage to your cartilage caused by severe use over your lifetime,” you should correctly conclude that Wendell will be diagnosed with
a. the climacteric.

b. rheumatoid arthritis.
c. osteoporosis.

d. osteoarthritis.

ANSWER: d
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

12. Misha often experiences severe swelling and joint pain in her fingers and wrists each morning. This pattern of symptoms is most likely due to
a. rheumatoid arthritis.
b. osteoarthritis.

c. the climacteric.

d. osteoporosis.

ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

13. Rheumatoid arthritis ____ osteoarthritis.
a. is another name for

b. impacts different joints than

c. always precedes

d. is a noninflammatory version of
ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Thinking Critically

14. One difference between osteoarthritis and rheumatoid arthritis is that
a. osteoarthritis is not painful.

b. osteoarthritis typically occurs in adolescence.

c. there is more swelling of the joints in rheumatoid arthritis.

d. women are more likely to be affected by rheumatoid arthritis.
ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Thinking Critically

15. Which statement concerning rheumatoid arthritis is true?
a. Individuals with rheumatoid arthritis need to avoid aspirin.

b. Rheumatoid arthritis is inherited.

c. Symptoms of rheumatoid arthritis come and go.

d. Rheumatoid arthritis affects large joints (e.g., hips) but not small joints (e.g., fingers).
ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.2 – What changes occur in bones and joints?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

16. The defining element of “the climacteric” involves the loss of
a. the natural ability to produce children.

b. cancer-fighting agents.

c. emotional stability.

d. blood flow through the circulatory system.
ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

17. While at a checkup, 40-year-old Betty listens as her physician, Dr. White, describes Betty’s current health. Which of Dr. White’s statements would suggest that Betty is experiencing the climacteric?
a. “Do genetic disorders run in your family?”

b. “I hope that you have all the children you want.”

c. “The loss of memory will be slow but significant.”

d. “Some of your blood cells have begun to alter their shape.”
ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

18. Fifty-five-year-old Claire stopped menstruating some time ago. She is disappointed because she really wanted to have more children. What would a competent physician tell her?
a. “Sorry, your childbearing days are now behind you.”

b. “Just stop taking hormones and you could get pregnant again.”

c. “It may be possible for you to have more children via in vitro fertilization.”
d. “If you do HRT, you have a good chance of getting pregnant.”

ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

19. As women reach the climacteric, their menstruation cycles
a. continue regularly for the remainder of their lives.

b. become irregular and gradually stop altogether.

c. become more and more irregular, but they never completely stop.
d. stop all at once.

ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

20. How are menopause and the climacteric related?
a. Menopause typically ends right before the climacteric.
b. The climacteric typically ends right before menopause.
c. Menopause occurs during the climacteric.

d. Menopause and the climacteric are unrelated.

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Thinking Critically

21. Shelly is a 46-year-old woman whose menstrual cycle has changed and is now more irregular and infrequent. Which term best describes Shelly’s condition?
a. Menopause

b. Midlife crisis

c. Perimenopause

d. Encapsulated

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

22. Which of the following are hormonal-related symptoms of menopause?
a. Poor respiration and hot flashes

b. Hot flashes and vaginal dryness

c. Vaginal dryness and joint stiffness
d. Joint stiffness and poor respiration
ANSWER: b
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

23. Perimenopause is accompanied by decreases in ____ and ____ levels.
a. estrogen; progesterone
b. estrogen; testosterone
c. progesterone; cortisol
d. cortisol; testosterone

ANSWER: a
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

24. For Beth, menopause just ended. Which change should she expect?
a. Enlarged vaginal walls

b. Enlarged external genitalia

c. Reduced vaginal lubrication

d. Reduced possibility of painful intercourse
ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

25. The primary reason that elderly women show a decline in sexual activity involves
a. a normal physiological lack of interest.

b. failure to achieve orgasm.

c. the lack of a willing or appropriate partner.
d. pain associated with vaginal changes.

ANSWER: c
REFERENCES: 13.1 Physical Changes and Health
LEARNING OBJECTIVES: KAIL.HDEV.16.13.1.3 – What reproductive changes occur in men and women in middle age?
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart