Search

In Stock

Healthcare Management Organization Design And Behavior 6th Edition By Lawton Burns – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1435488180
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1435488182

Original price was: $90.00.Current price is: $45.00.

SKU:tb1001794

Healthcare Management Organization Design And Behavior 6th Edition By Lawton Burns – Test Bank

CHAPTER 7: Power, Politics, and Conflict Management

MULTIPLE CHOICE

1. ____ is the use of subtle influence dynamics to achieve desired goals.
a. Persuasion c. Conviction
b. Power d. Coercion

ANS: D

Feedback
A Incorrect: Coercion is the use of subtle influence dynamics to achieve desired goals.
B Incorrect: Coercion is the use of subtle influence dynamics to achieve desired goals.
C Incorrect: Coercion is the use of subtle influence dynamics to achieve desired goals.
D Correct: Coercion is the use of subtle influence dynamics to achieve desired goals.

PTS: 1

2. Three major sources of power within an organization are ____.
a. resources, cultural, and hierarchy
b. structural, cultural, and knowledge-based
c. structural, cultural, and hierarchy
d. management, culture, and knowledge-based

ANS: B

Feedback
A Incorrect: Three major sources of power within an organization are structural, cultural, and knowledge-based.
B Correct: Three major sources of power within an organization are structural, cultural, and knowledge-based.
C Incorrect: Three major sources of power within an organization are structural, cultural, and knowledge-based.
D Incorrect: Three major sources of power within an organization are structural, cultural, and knowledge-based.

PTS: 1

3. ____ refers to a situation within an organization where one work group or unit lay at the intersection of many other work groups or units.
a. Network reference c. Cross consistency
b. Network centrality d. Cross continuity

ANS: B

Feedback
A Incorrect: Network centrality refers to a situation within an organization where one work group or unit lay at the intersection of many other work groups or units.
B Correct: Network centrality refers to a situation within an organization where one work group or unit lay at the intersection of many other work groups or units.
C Incorrect: Network centrality refers to a situation within an organization where one work group or unit lay at the intersection of many other work groups or units.
D Incorrect: Network centrality refers to a situation within an organization where one work group or unit lay at the intersection of many other work groups or units.

PTS: 1

4. ____ reflects differences amongst the parties in understanding and carrying out duties.
a. Task conflict c. Relationship conflict
b. Task resolution d. Relationship adherence

ANS: A

Feedback
A Correct: Task conflict reflects differences amongst the parties in understanding and carrying out duties.
B Incorrect: Task conflict reflects differences amongst the parties in understanding and carrying out duties.
C Incorrect: Task conflict reflects differences amongst the parties in understanding and carrying out duties.
D Incorrect: Task conflict reflects differences amongst the parties in understanding and carrying out duties.

PTS: 1

5. Emotional ____ occurs when emotions are transmitted from one party to another.
a. reaching c. displacement
b. passage d. contagion

ANS: D

Feedback
A Incorrect: Emotional contagion occurs when emotions are transmitted from one party to another.
B Incorrect: Emotional contagion occurs when emotions are transmitted from one party to another.
C Incorrect: Emotional contagion occurs when emotions are transmitted from one party to another.
D Correct: Emotional contagion occurs when emotions are transmitted from one party to another.

PTS: 1

6. ____ is the tendency for others to exchange equal levels of goods and services.
a. Bartering c. Reciprocity
b. Sharing d. Fairness

ANS: C

Feedback
A Incorrect: Reciprocity is the tendency for others to exchange equal levels of goods and services.
B Incorrect: Reciprocity is the tendency for others to exchange equal levels of goods and services.
C Correct: Reciprocity is the tendency for others to exchange equal levels of goods and services.
D Incorrect: Reciprocity is the tendency for others to exchange equal levels of goods and services.

PTS: 1

7. The three strategies that are the most common when individuals engage another party and seek resolution are ____.
a. compromising, competing, and collaborating
b. compromising, competing and consistency
c. creating, combining and consistency
d. creating, cost-effectiveness and collaborating

ANS: A

Feedback
A Correct: The three strategies that are the most common when individuals engage another party and seek resolution are compromising, competing, and collaborating.
B Incorrect: The three strategies that are the most common when individuals engage another party and seek resolution are compromising, competing, and collaborating.
C Incorrect: The three strategies that are the most common when individuals engage another party and seek resolution are compromising, competing, and collaborating.
D Incorrect: The three strategies that are the most common when individuals engage another party and seek resolution are compromising, competing, and collaborating.

PTS: 1

8. ____ is a negotiation tactic which involves trading off on issues that are of different value to each party.
a. Pitching c. Aggregating
b. Compromising d. Logrolling

ANS: D

Feedback
A Incorrect: Logrolling is a negotiation tactic that involves trading off on issues that are of different value to each party.
B Incorrect: Logrolling is a negotiation tactic that involves trading off on issues that are of different value to each party.
C Incorrect: Logrolling is a negotiation tactic that involves trading off on issues that are of different value to each party.
D Correct: Logrolling is a negotiation tactic that involves trading off on issues that are of different value to each party.

PTS: 1

9. Objective arguments are more effective than subjective arguments because they are rooted in ____, not perception, and are therefore more difficult to refute.
a. rumors c. logic
b. stipulations d. arguments

ANS: C

Feedback
A Incorrect: Objective arguments are more effective than subjective arguments because they are rooted in logic, not perception, and are therefore more difficult to refute.
B Incorrect: Objective arguments are more effective than subjective arguments because they are rooted in logic, not perception, and are therefore more difficult to refute.
C Correct: Objective arguments are more effective than subjective arguments because they are rooted in logic, not perception, and are therefore more difficult to refute.
D Incorrect: Objective arguments are more effective than subjective arguments because they are rooted in logic, not perception, and are therefore more difficult to refute.

PTS: 1

10. BATNA stands for “Best ____ to a Negotiated Agreement.”
a. Alternate
b. Acceleration
c. Advance
d. Arrival

ANS: A

Feedback
A Correct: BATNA stands for “Best Alternative to a Negotiated Agreement.”
B Incorrect: BATNA stands for “Best Alternative to a Negotiated Agreement.”
C Incorrect: BATNA stands for “Best Alternative to a Negotiated Agreement.”
D Incorrect: BATNA stands for “Best Alternative to a Negotiated Agreement.”

PTS: 1

COMPLETION

1. ____________________ is the ability to exert influence or control over others.

ANS: Power

PTS: 1

2. ____________________ and allocation are perhaps the most widely used applications of power within organizations.

ANS: Resource control

PTS: 1

3. ____________________ derived power is power that derives from informal aspects, and is less visible but no less potent than structurally derived power.

ANS: Culturally

PTS: 1

4. ____________________ refers to situations where one or more organizational stakeholders uses power in ways that are not generally acceptable.

ANS: Power abuse

PTS: 1

5. ____________________ concerns how parties approach, deal with, and resolve conflict and which personal, social, and environmental factors affect that process.

ANS: Conflict management

PTS: 1

6. ____________________ is when a negotiator bases his or her strategy on familiar, rather than the most effective, methods.

ANS: Functional fixedness

PTS: 1

7. A(n) ____________________ describes the process by which one party’s beliefs cause another party to behave in such a way which supports that belief.

ANS: self-fulfilling prophecy

PTS: 1

8. ____________________ is a negotiation tactic which involves adding issues that are not tied to money or compensation.

ANS: Nonspecific compensation

PTS: 1

9. ____________________ represent a limited term alliance among individuals or groups that is formed in order to strengthen the power of each.

ANS: Coalitions

PTS: 1

10. ___________________ in a negotiation communicate information to the other party and thus can be quite influential.

ANS: Concessions

PTS: 1

MATCHING

Match each item with a statement below:
a. inert knowledge problem
b. contingent contracts
c. organizational politics
d. power stratification
e. knowledge-based sources of power
f. cognitively active
g. confirming evidence bias
h. fractioning
i. anchoring
j. threat rigidity effect

1. Negotiation tactic which involves separating out the various components of a specific issue

2. An ongoing process of “managing influence”

3. States that when individuals feel threatened, their thinking becomes inflexible

4. Where different stakeholders have unique opportunities to access power based upon their particular characteristics or circumstances

5. Derives from a group’s control over the expertise needed to make key decisions and organize production

6. Where negotiators make a “bet” on the future in order to resolve a potentially difficult issue facing them in the negotiation

7. Psychological effect whereby one piece of information tends to influence subsequent thinking

8. Tendency for people to seek out and pay attention only to information that confirms prior beliefs

9. Act of being focused on all parties in the negotiation

10. Inability for negotiators to draw on information they have to solve novel situations

1. ANS: H PTS: 1

2. ANS: C PTS: 1

3. ANS: J PTS: 1

4. ANS: D PTS: 1

5. ANS: E PTS: 1

6. ANS: B PTS: 1

7. ANS: I PTS: 1

8. ANS: G PTS: 1

9. ANS: F PTS: 1

10. ANS: A PTS: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart