Search

In Stock

Fundamentals of Anatomy and Physiology 8th Edition By Martini – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0321505891
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321505897

$28.00

SKU:tb1002011

Fundamentals of Anatomy and Physiology 8th Edition By Martini – Test Bank

Chapter 1 An Introduction to Anatomy and Physiology
Multiple Choice Questions
1) The analysis of the internal structure of individual cells is called
A) cytology.
B) histology.
C) embryology.
D) physiology.
E) anatomy.
Answer: A
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
2) The study of the general form and superficial markings of an organism is called ________ anatomy.
A) gross
B) surface
C) systemic
D) regional
E) surgical
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
3) The study of the superficial and internal features in a specific area of the body is called ________ anatomy.
A) surface
B) regional
C) surgical
D) pathological
E) radiographic
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
4) Anatomical features that change during illness are studied in ________ anatomy.
A) gross
B) surface
C) microscopic
D) pathological
E) regional
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
5) The study of the liver is to gross anatomy as the study of the liver cell is to
A) physiology.
B) regional anatomy.
C) cytology.
D) systemic anatomy.
E) radiographic anatomy.
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 1
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
6) The study of the first two months of development is termed
A) histology.
B) embryology.
C) cytology.
D) pathology.
E) organology.
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
7) The study of the function of specific organ systems is called
A) systemic physiology.
B) organ physiology.
C) cell physiology.
D) pathological physiology.
E) histology.
Answer: A
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
8) Cardiovascular physiology is an example of
A) histophysiology.
B) organ physiology.
C) systemic physiology.
D) pathological physiology.
E) physiological chemistry.
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
9) Which of the following is arranged in correct order from the most COMPLEX to the SIMPLEST?
A) cellular, tissue, molecular, system, organ, organism
B) molecular, cellular, tissue, organ, system, organism
C) tissue, cellular, molecular, organ, system, organism
D) organ, organism, molecular, cellular, tissue, system
E) organism, system, organ, tissue, cellular, molecular
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
10) Which organ system provides support, protection of soft tissue, mineral storage, and blood formation?
A) integumentary
B) muscular
C) skeletal
D) nervous
E) endocrine
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 2
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
11) Which organ system transports nutrients, metabolic wastes, gases, and defense cells?
A) cardiovascular
B) digestive
C) muscular
D) respiratory
E) urinary
Answer: A
Diff: 2
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
12) Which organ system includes the spleen and the tonsils?
A) digestive
B) endocrine
C) nervous
D) cardiovascular
E) lymphatic
Answer: E
Diff: 2
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
13) The kidneys and ureters are organs of the ________ system.
A) endocrine
B) digestive
C) respiratory
D) urinary
E) lymphatic
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
14) The pituitary gland and thyroid gland are organs of the ________ system.
A) endocrine
B) cardiovascular
C) respiratory
D) lymphatic
E) digestive
Answer: A
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
15) Which organ system removes carbon dioxide from the bloodstream?
A) cardiovascular
B) lymphatic
C) respiratory
D) digestive
E) endocrine
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 3
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
16) Lungs are to the respiratory system as the liver is to the ________ system.
A) lymphatic
B) urinary
C) digestive
D) cardiovascular
E) both B and D
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
17) Skin, hair, and nails are associated with the ________ system.
A) skeletal
B) muscular
C) integumentary
D) endocrine
E) both A and B
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
18) The maintenance of a constant internal environment in an organism is termed
A) positive feedback.
B) homeostasis.
C) negative feedback.
D) effector control.
E) integration.
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
19) When body temperature rises, a center in the brain initiates physiological changes to decrease the body
temperature. This is an example of
A) negative feedback.
B) positive feedback.
C) nonhomeostatic regulation.
D) diagnostic regulation.
E) fever.
Answer: A
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
20) In general, the nervous system does each of the following, except
A) helps to maintain homeostasis.
B) responds rapidly to change.
C) directs long-term responses to change.
D) directs very specific responses.
E) both B and D
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 4
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
21) Which one of the following is not a characteristic of the endocrine system?
A) releases chemical messengers called hormones
B) produces a more rapid response than the nervous system
C) produces effects that last for days or longer
D) produces an effect that involves several organs or tissues at the same time
E) important homeostatic system
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
22) A person facing forward with hands at the sides and palms facing forward is in the
A) supine position.
B) prone position.
C) anatomical position.
D) frontal position.
E) sagittal position.
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
23) An anatomical term that means the same as ventral:
A) posterior
B) inferior
C) abdominal
D) anterior
E) superior
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
24) The heart is ________ to the lungs.
A) lateral
B) medial
C) posterior
D) proximal
E) distal
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
25) The wrist is ________ to the elbow.
A) proximal
B) distal
C) lateral
D) medial
E) horizontal
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 5
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
26) The chin is ________ to the nose.
A) anterior
B) superior
C) posterior
D) inferior
E) medial
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
27) Which of the following regions corresponds to the buttocks?
A) pelvic
B) cephalic
C) gluteal
D) lumbar
E) thoracic
Answer: C
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
28) Which of the following terms refers to the foot?
A) cervical
B) brachial
C) antebrachial
D) femoral
E) pedal
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
29) Which plane divides the body into right and left parts?
A) proximal
B) frontal
C) orthogonal
D) transverse
E) sagittal
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
30) The muscle known as the diaphragm separates the ________ from the ________.
A) pleural cavity; mediastinum
B) thoracic cavity; abdominopelvic cavity
C) pericardial cavity; pleural cavity
D) abdominal cavity; pelvic cavity
E) pericardial sac; pericardial cavity
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 6
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
31) The thoracic cavity contains the
A) coelom.
B) pericardial cavity.
C) pelvic cavity.
D) pleural cavities.
E) both B and D
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
32) A midsagittal section would pass through the
A) kidney.
B) lung.
C) heart.
D) spleen.
E) leg.
Answer: C
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
33) The serous membrane covering the stomach and most of the intestines is called the
A) pericardium.
B) peritoneum.
C) pleura.
D) mediastinum.
E) abdomen.
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
34) Mary, who is 6 months pregnant, goes to her physician for a test to check the development of her fetus. The
physician uses a device that emits sound waves to produce an image of the fetus. This technique is known as
A) X-ray.
B) CT.
C) MRI.
D) ultrasound.
E) radiography.
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
35) An imaging technique that uses a magnetic field and radio waves to produce views inside the body is the
A) angiogram.
B) radiograph.
C) CT scan.
D) MRI scan.
E) ultrasound.
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
Page 7
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
36) If a response decreases a disturbance, the system is classified as a ________ feedback system.
A) deficit
B) negative
C) neutral
D) polarized
E) positive
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
37) If a response increases a disturbance, the system is classified as a ________ feedback system.
A) deficit
B) negative
C) neutral
D) polarized
E) positive
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
38) Which of the following organs is located between the peritoneum and the body wall?
A) stomach
B) kidney
C) urinary bladder
D) large intestine
E) spleen
Answer: B
Diff: 2
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
39) Anatomy is to ________ as physiology is to ________.
A) function; form
B) form; structure
C) structure; function
D) structure; form
E) growth; form
Answer: C
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
40) The central principle of physiology is
A) nutrition.
B) reflexes.
C) homeostasis.
D) stimulation.
E) temperature regulation.
Answer: C
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
Page 8
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
41) An example of a receptor in a negative feedback loop controlling body temperature would be
A) temperature sensors on the skin that detect a stimulus.
B) sweat glands that increase secretion.
C) regulatory centers that send commands to an effector.
D) effectors that cause blood vessels to dilate.
E) sweat glands that act like effectors.
Answer: A
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
42) The integrating center for the negative feedback loop that regulates body temperature is the
A) hypothalamus.
B) skin.
C) temperature sensor.
D) positive feedback center.
E) thermostat.
Answer: A
Diff: 2
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
43) A cell or organ that responds to commands of the control center in negative feedback is termed a(n)
A) receptor.
B) thermoregulator.
C) hypothalamus.
D) effector.
E) stimulus.
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
44) This type of feedback exaggerates the effects of variations from normal.
A) negative
B) positive
C) neutral
D) depressing
E) all of the above
Answer: B
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
45) Organ physiology is to ________ as gross anatomy is to ________.
A) cell physiology; microscopic anatomy
B) macroscopic anatomy; unbalance
C) equilibrium; macroscopic anatomy
D) balance; equilibrium
E) imbalance; microscopic anatomy
Answer: A
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
Page 9
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 8e (Martini)
46) The quadrants of the abdominopelvic region include all of the following except
A) right upper quadrant (RUQ).
B) right lower quadrant (RLQ).
C) left upper quadrant (LUQ).
D) left lower quadrant (LLQ).
E) pelvic quadrant.
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
47) Which of the following is not considered an abdominopelvic region?
A) right hypochondriac
B) right inguinal region
C) left lumbar
D) left hypochondriac
E) upper
Answer: E
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Terms
48) Identify a structure located within the mediastinum.
A) pericardial sac
B) small intestine
C) lung
D) spleen
E) stomach
Answer: A
Diff: 1
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
49) A person is lying on the bed gazing at the ceiling. She is in the ________ position.
A) prone
B) supine
C) anatomical
D) dorsal
E) caudal
Answer: B
Diff: 2
Skill: Level 2 Questions: Reviewing Concepts
50) The right pleural cavity contains the
A) heart.
B) trachea.
C) left lung.
D) right lung.
E) both lungs.
Answer: D
Diff: 1
Skill: Level 1 Questions: Reviewing Facts and Term

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart