Search

In Stock

Essentials of Anatomy, Physiology 6th Edition By Scanlon Sanders -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 8184487940
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-8184487947

$28.00

Compare
SKU:tb1002239

Essentials of Anatomy, Physiology 6th Edition By Scanlon Sanders -Test Bank

Chapter 6 (MC): The Skeletal System

MULTIPLE CHOICE

1. Which statement is true of compact bone?
a. It is made of osteons (haversian systems) and found within flat and irregular bones.
b. It is made of osteons and found in the diaphysis of a long bone.
c. It is not made of osteons and is found in the diaphysis of a long bone.
d. It is not made of osteons and is found within flat and irregular bones.

ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 1

2. Which statement is true of spongy bone?
a. It is made of osteons (haversian systems) and found within flat and irregular bones.
b. It is made of osteons and found in the diaphysis of a long bone.
c. It is not made of osteons and is found in the diaphysis of a long bone.
d. It is not made of osteons and is found within flat and irregular bones.

ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 1

3. Which statement is NOT true of long bones?
a. The diaphysis is the shaft, made of compact bone.
b. An epiphysis is an end, made mostly of spongy bone.
c. Blood vessels are found in compact bone.
d. The marrow cavity contains yellow bone marrow, and is in the center of each epiphysis.

ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 1

4. Which statement is NOT true of osteons (haversian systems)?
a. They are found in compact bone.
b. They are found in spongy bone.
c. They contain osteocytes in rings of bone matrix.
d. They have a good blood supply.

ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 1

5. The regulation of the calcium content of adult bones is a function of the:
a. osteocytes c. osteoclasts
b. osteoblasts d. fibroblasts

ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 1

6. The production of new bone matrix for growth or repair is a function of the:
a. osteocytes c. osteoclasts
b. osteoblasts d. fibroblasts

ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 1

7. The reabsorption of bone matrix is a function of the:
a. osteocytes c. osteoclasts
b. osteoblasts d. fibroblasts

ANS: C PTS: 1 REF: Rev Ques 1

8. Which statement is true of the cells of bone?
a. Osteocytes regulate the calcium metabolism of adult bones.
b. Osteoblasts blast away old bone when repair is needed.
c. Both A and B.
d. Both A and B, and osteoclasts produce new bone matrix.

ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 1

9. The type of bone tissue that contains red bone marrow is:
a. spongy bone in the diaphysis of a long bone
b. compact bone in the diaphysis of a long bone
c. compact bone in flat and irregular bones
d. spongy bone in flat and irregular bones

ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 2

10. The spongy bone of flat and irregular bones contains:
a. osteons to produce new bone
b. adipose tissue to store energy
c. fibrous connective tissue for added strength
d. red bone marrow to produce blood cells

ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 2

11. Red bone marrow produces these cells:
a. WBCs, RBCs, and osteocytes c. RBCs, osteocytes, and platelets
b. platelets, RBCs, and WBCs d. platelets, osteocytes, and WBCs

ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 2

12. All of the types of blood cells are produced by:
a. red bone marrow c. yellow bone marrow
b. bone tissue d. all of these

ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 2

13. Which statement is NOT true of adult bone marrow?
a. Red bone marrow is found in flat bones.
b. A long bone has red bone marrow in the diaphysis.
c. Yellow bone marrow is mostly adipose tissue.
d. All RBCs are produced by red bone marrow.

ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 2

14. In the embryo, the bones of the skull are first made of:
a. bone c. fibrous connective tissue
b. cartilage d. elastic connective tissue

ANS: C PTS: 1 REF: Rev Ques 3

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart