Search

In Stock

Essentials of Anatomy And Physiology 7th Edition by Martini Bartholomew – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0134098846
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134098845

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

SKU:tb1002010

Essentials of Anatomy And Physiology 7th Edition by Martini Bartholomew – Test Bank

Essentials of Anatomy & Physiology, 7e, (Martini/Bartholomew)
Chapter 7 The Muscular System

7.1 Multiple-Choice Questions

1) Which statement regarding skeletal muscle is true?
A) Skeletal muscles are directly, but not indirectly, attached to bones.
B) Skeletal muscles do not contain connective tissue.
C) Skeletal muscles do not maintain body temperature.
D) Skeletal muscles do not contain nervous tissue.
E) Skeletal muscles contain blood vessels.
Answer: E
Learning Outcome: 7-1
Bloom’s Taxonomy: Remembering

2) Which of the following statements describes how muscles help maintain homeostasis?
A) The contractions of skeletal muscles pull on tendons and move elements of the skeleton.
B) Skeletal muscles are responsible for guarding the openings of the digestive and urinary tracts.
C) Skeletal muscles are responsible for the pumping action of the heart.
D) Skeletal muscles support the weight of some internal organs.
E) Skeletal muscle contractions help maintain body temperature.
Answer: E
Learning Outcome: 7-1
Bloom’s Taxonomy: Understanding

3) A layer of collagen fibers that surrounds an entire muscle is called
A) endomysium.
B) perimysium.
C) sarcolemma.
D) sarcomere.
E) epimysium.
Answer: E
Learning Outcome: 7-2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

4) A sheath of connective tissue surrounding a bundle of striated muscle fibers is called
A) endomysium.
B) perimysium.
C) sarcolemma.
D) epimysium.
E) sarcoplasmic reticulum.
Answer: B
Learning Outcome: 7-2
Bloom’s Taxonomy: Remembering

5) Muscle fascicles are separated by
A) endomysium.
B) perimysium.
C) epimysium.
D) sarcolemma.
E) periosteum.
Answer: B
Learning Outcome: 7-2
Bloom’s Taxonomy: Understanding

6) Regarding a skeletal muscle fiber, wherever a T-tubule encircles a myofibril, the tubule is tightly bound to
A) the nucleus.
B) the sarcolemma.
C) the endomysium.
D) the sarcoplasmic reticulum.
E) thick filaments.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

7) Each myofibril consists of approximately ________ sarcomeres.
A) 10
B) 500
C) 10,000
D) 100,000
E) 2-3 million
Answer: C
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

8) A muscle ________ contains a sarcolemma, sarcoplasm, myofilaments, and myofibrils.
A) fiber
B) intercalated disc
C) T-tubule
D) myofibril
E) motor end plate
Answer: A
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

9) The area between Z lines is the
A) sarcolemma.
B) sarcomere.
C) sarcoplasmic reticulum.
D) myofibril.
E) myofilament.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering
10) The region of a sarcomere containing myosin, going from one end of the myosin molecules to the other end of the myosin molecules, is the
A) Z line.
B) M line.
C) H band.
D) A band.
E) I band.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

11) The area of the sarcomere that is the light region between two successive A-bands is the
A) Z line.
B) M line.
C) I band.
D) myofibril.
E) H band.
Answer: C
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

12) The terminal cisternae are structural features of the
A) myofilaments.
B) sarcoplasmic reticula.
C) myofibrils.
D) I bands.
E) sarcolemma.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

13) The striated appearance of skeletal muscle results from
A) the transverse tubule pattern.
B) the sarcoplasmic reticulum.
C) cisternae placement.
D) actin and myosin arrangement.
E) the perimysium arrangement.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

14) Tropomyosin strands are held in position by which of the following?
A) actin molecules
B) myosin molecules
C) troponin molecules
D) ATP molecules
E) calcium ions
Answer: C
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering
15) Myofibrils are made primarily of
A) actin and myosin.
B) epimysium.
C) ATP and ADP.
D) troponin.
E) tropomyosin.
Answer: A
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

16) Skeletal muscle fibers differ from “typical cells” in that these muscle fibers
A) lack a plasma membrane.
B) have many nuclei.
C) are very small.
D) lack mitochondria.
E) contain endoplasmic reticulum.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

17) The skeletal muscles store calcium ions in the terminal cisternae of the
A) sarcolemma.
B) sarcomere.
C) sarcosome.
D) sarcoplasmic reticulum.
E) sarcoplasm.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

18) The active sites on actin molecules are usually covered up by other molecules. What is the critical material required to uncover the active sites on the actin molecules that will then bind to myosin heads?
A) ATP
B) calcium
C) oxygen
D) vitamin A
E) titin
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

19) What is the function of the transverse tubule?
A) the storage of calcium ions
B) to transmit electrical impulses to the cell’s interior
C) to store sodium ions
D) to allow cross-bridge attachment
E) to produce myofibrils
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

Figure 7-1 Structural Components of a Skeletal Muscle Fiber

Use Figure 7-1 to identify the labeled part.

20) Label A is pointing to
A) myofibrils.
B) Z lines.
C) sarcoplasmic reticulum.
D) T tubules.
E) myofilaments.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

21) Structure C is the
A) myofibril.
B) Z line.
C) sarcoplasmic reticulum.
D) T tubule.
E) myofilament.
Answer: C
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

22) Structure B
A) protects the myofibrils.
B) attaches to actin molecules.
C) produces ATP.
D) conducts nerve impulses through the muscle cell.
E) stores calcium.
Answer: E
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

23) The triad, seen as structure D, is composed of
A) the T tubules and the myofibrils.
B) actin and myosin.
C) troponin and tropomyosin.
D) the cisterna of the sarcoplasmic reticulum along with the T tubules.
E) the cisterna of the sarcoplasmic reticulum and the myofilaments.
Answer: D
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

24) Structure E is the
A) ligament.
B) sarcolemma.
C) sarcoplasmic reticulum.
D) epimysium.
E) endomysium.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

25) The structures labeled F are the
A) mitochondria.
B) sarcomeres.
C) nuclei.
D) centrioles.
E) troponin molecules.
Answer: A
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

26) Structure G is composed of
A) actin.
B) myosin.
C) troponin.
D) tropomyosin.
E) sarcoplasmic reticulum.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding
27) Structure H is the
A) thick myofilament.
B) thin myofilament.
C) Z line.
D) H band.
E) M lines.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

28) Structure J represents a
A) myosin head.
B) sarcomere.
C) T tubule.
D) myofilament.
E) myofibril.
Answer: E
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Remembering

29) Structure I is composed of
A) actin and perimysium.
B) actin and myosin.
C) troponin and tropomyosin.
D) only myosin heads.
E) acetylcholine and cholinesterase.
Answer: B
Learning Outcome: 7-3
Bloom’s Taxonomy: Understanding

30) Acetylcholinesterase is found within the
A) nucleus.
B) sarcolemma.
C) myofibril.
D) sarcomere.
E) synaptic cleft.
Answer: E
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

31) The enzyme acetylcholinesterase causes acetylcholine to
A) break down.
B) synthesize.
C) bond to actin.
D) be secreted.
E) form cross-bridges.
Answer: A
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Remembering
32) The ________ contains vesicles filled with acetylcholine.
A) axon terminal
B) motor end plate
C) neuromuscular junction
D) synaptic cleft
E) transverse tubule
Answer: A
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

33) The specialized sarcolemma that contains acetylcholine receptors is the
A) synaptic knob.
B) motor end plate.
C) motor unit.
D) synaptic cleft.
E) I band.
Answer: B
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Remembering

34) Place these steps of muscle contraction in the correct order.
1. Action potential is generated along the sarcolemma
2. Nerve impulse arrives at synapse
3. Calcium is released into muscle cell cytoplasm
4. Acetylcholine is produced
5. Actin and myosin molecules continuously cross-link, with actin molecules being pulled inward
A) 2, 3, 4, 1, 5
B) 4, 2, 1, 5, 3
C) 1, 2, 4, 3, 5
D) 2, 4, 1, 3, 5
E) 1, 2, 4, 5, 3
Answer: D
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Analyzing

35) Neurotransmitters that cause skeletal muscle contraction are normally stored in
A) myofibrils.
B) motor neuron axon terminals.
C) motor units.
D) motor end plates.
E) actin.
Answer: B
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding
36) The stiffness that occurs at death, when actin and myosin molecules stay linked to each other in a contracted state, is due to a lack of
A) cAMP.
B) DNA.
C) RNA.
D) ATP.
E) tRNA.
Answer: D
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

37) Upon the nerve impulse arriving at the axon terminal,
A) active sites on actin are exposed.
B) active sites on myosin are exposed.
C) actin heads will bind to myosin.
D) muscle relaxation occurs.
E) acetylcholine is released.
Answer: E
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

38) Which of the following is one of the steps that ends a contraction?
A) Sarcoplasmic reticulum absorbs sodium ions.
B) Acetylcholine binds to receptors on the sarcolemma.
C) Calcium ions bind to troponin.
D) Acetylcholine is broken down by acetylcholinesterase.
E) An action potential spreads across the entire surface of the muscle fiber.
Answer: D
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

39) In response to action potentials arriving from the transverse tubules, the sarcoplasmic reticulum releases
A) acetylcholine.
B) sodium ions.
C) potassium ions.
D) calcium ions.
E) acetylcholinesterase.
Answer: D
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

40) As a skeletal muscle contraction is initiated, acetylcholine binding alters the motor end plate membrane’s permeability to
A) acetylcholinesterase.
B) sodium ions.
C) calcium ions.
D) chloride ions.
E) potassium ions.
Answer: B
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding
41) After death, rigor mortis lasts until
A) ATP is produced.
B) T-tubules recapture calcium ions.
C) sodium ions are released by the sarcoplasmic reticulum.
D) sarcomeres lengthen.
E) myofilaments are broken down.
Answer: E
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

42) Botulism
A) is the result of an attack on acetylcholine receptors by the immune system.
B) is usually tied to a genetic predisposition.
C) is a viral illness.
D) results from the loss of acetylcholine receptors at the motor end plate.
E) results from a bacterial toxin that prevents the release of acetylcholine at the axon terminals.
Answer: E
Learning Outcome: 7-4
Bloom’s Taxonomy: Understanding

43) Which of the following occurs when tension production rises to a peak and very brief periods of relaxation occur?
A) resting period
B) latency
C) tension plateau
D) incomplete tetanus
E) complete tetanus
Answer: D
Learning Outcome: 7-5
Bloom’s Taxonomy: Remembering

44) A single stimulus-contraction-relaxation sequence in a muscle fiber is known as a(n)
A) incomplete tetanus.
B) latent period.
C) complete tetanus.
D) summation.
E) twitch.
Answer: E
Learning Outcome: 7-5
Bloom’s Taxonomy: Remembering

45) Calcium ions are released from the sarcoplasmic reticulum during the ________ phase of contraction.
A) latent
B) contraction
C) twitch
D) relaxation
E) recovery
Answer: A
Learning Outcome: 7-5
Bloom’s Taxonomy: Understanding

46) Which of the following occurs as a result of motor units in a particular muscle being always active, even though their contractions do not produce enough movement to cause contraction?
A) treppe
B) tetany
C) muscle tone
D) fatigue
E) a twitch
Answer: C
Learning Outcome: 7-5
Bloom’s Taxonomy: Understanding

47) Which statement regarding the relaxation phase of a muscle twitch is true?
A) The phase begins at stimulation and typically lasts about two milliseconds.
B) Muscle tension falls to resting levels.
C) The action potential sweeps across the sarcomere during this period.
D) Tension rises to a peak.
E) Cross-bridges are interacting with active sites on actin filaments throughout this period.
Answer: B
Learning Outcome: 7-5
Bloom’s Taxonomy: Understanding

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart