Search

In Stock

Basic Clinical Laboratory Techniques 6th edition By Barbara H. -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9781111138363
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1111138363

$28.00

Compare
SKU:tb1002230

Basic Clinical Laboratory Techniques 6th edition By Barbara H. -Test Bank

Lesson 6-6: Blood Cholesterol and Triglycerides

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following statements is true?
a. An exogenous cholesterol level is an inherited tendency.
b. Most test methods for cholesterol measure only cholesterol from exogenous sources.
c. Exogenous cholesterol comes from foods such as egg yolks.
d. Cholesterol analyzers measure only endogenous cholesterol.

ANS: C PTS: 1

2. Which is true for cholesterol analytical methods?
a. Most instruments measure only total cholesterol.
b. One cholesterol fraction commonly reported is HDL.
c. Analytical methods to measure HDL and LDL have been available only since 2000.
d. The analysis of cholesterol is technically difficult.

ANS: B PTS: 1

3. Which is true of triglycerides?
a. They are the most common form of fat in the body.
b. Extra calories are converted to triglycerides.
c. Triglycerides are a storage form of energy.
d. All of the above (a–c) are true.
e. None of the above (a–c) are true.

ANS: D PTS: 1

4. Which of the following is true of reference and recommended values?
a. The NCEP desirable level for total cholesterol is < 200 mg/dL.
b. Triglyceride levels greater than 200 mg/dL are classified as very high.
c. LDL optimal level is > 190 mg/dL.
d. Cholesterol values > 240 mg/dL are borderline high.
e. All of the above (a–d) are true.

ANS: A PTS: 1

5. Which of the following is true of metabolic syndrome?
a. It is associated with a low LDL blood level.
b. It is associated with an elevated blood glucose and a low HDL blood level.
c. It is not thought to be related to insulin resistance.
d. It is associated with a normal blood triglyeride level and a high HDL level.

ANS: B PTS: 1

COMPLETION

1. Exogenous refers to something originating from the ____________________.

ANS: outside

PTS: 1

2. A heart attack caused by obstruction of the blood supply to or within the heart is a(n) ____________________.

ANS:
myocardial infarction
MI
heart attack

PTS: 1

3. A condition in which lipids, calcium, and other substances deposit on the inner walls of the arteries is ____________________.

ANS: atherosclerosis

PTS: 1

4. The low-density lipoprotein fraction of blood cholesterol is also called ____________________.

ANS:
LDL
LDL cholesterol

PTS: 1

5. “Good” cholesterol is the cholesterol fraction commonly known as ____________________.

ANS:
HDL
HDL cholesterol
high-density lipoprotein cholesterol

PTS: 1

6. Animal fats and egg yolks are examples of ____________________ cholesterol, or cholesterol from outside the body.

ANS: exogenous

PTS: 1

7. A lipid sterol that is an important component of all body tissues is ____________________.

ANS: cholesterol

PTS: 1

8. HDL transports cholesterol from the tissues to be broken down by the ____________________.

ANS: liver

PTS: 1

9. Cholesterol serves as a precursor to bile salts and ____________________.

ANS:
steroid hormones
hormones

PTS: 1

10. Endogenous cholesterol can be synthesized in the body by the ____________________.

ANS: liver

PTS: 1

v

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
Product has been added to your cart